Gostje iz Bremna porazili Tokićev Saarbrücken

T.S., 10.03.2013
Bundesliga, Tuje lige, Vse novice

Ligaška nastopa Bojana Tokića in Jane Tomazini ta teden nista bila najbolj uspešna, saj sta Slovenca s svojima kluboma zabeležila poraza, ki pa nista bila usodna. Tokić se s svojim Saarbrücknom bori za končnico v katero vodijo prva štiri mesta, Tomazinijeva pa še naprej ostaja na 9. mestu ligaške tabele, katero pomeni obstanek v elitni Superligi.

Tokić polovično uspešen, sreča na strani gostov

V neposrednem boju za 3. mesto v nemški Bundesligi je danes 1. FC Saarbrücken TT, za katerega nastopa Bojan Tokić, zabeležil še 6. letošnji poraz. Gostje, ki nastopajo v izjemno močni postavi so bili danes boljši z rezultatom 3:1, edino zmago za domačine iz Posarja pa je prispeval prav naš Tokić.

Bojan se je v prvi tekmi dneva pomeril z Romunom Constantinom Ciotijem in hitro povedel z 2:0 v nizih. Romun se ni vdal in je izenačil, naš heroj pa je v 5. nizu ohranil mirno kri in dvoboj v svojo korist odločil s suvereno zmago z 11:4.

Drugi dvoboj je obračun obrnil na glavo, saj je Bastian Steger pri domačinih odigral zelo dobro tekmo in 6. igralca sveta Chuang Chih-Yuana spravil na rob poraza, zataknilo pa se mu je prav na zadnji stopnički. Pri rezultatu 10:10 v petem nizu je Tajvanec odigral vrhunsko in z dvema zaporednima točkama izenačil stanje v obračunu na 1:1.

V tretji tekmi je pri gostih iz Bremna vlogo favorita potrdil 19. igralec sveta Adrian Crisan, ki je s 3:1 odpravil Joaa Monteira, ki se prihodnjo sezono seli v Rusijo. Zmago za goste je v četrti tekmi potrdil Chunag, ki je gladko s 3:0 odpravil Tokića in svoji ekipi praktično že zagotovil mesto v končnici Bundeslige.

Tokića in njegove kolege že prihodnjo nedeljo čaka bržkone najpomembnejši obračun v boju za ‘playoff’, saj se bodo igralci iz Posarja na gostovanju udarili z neposrednimi nasprotniki za 4. mesto, ekipo TTC RS Fulda-Maberzell. V jesenskem delu prvenstva je bilo 3:1 za ‘naše’, vsekakor pa se prihodnjo nedeljo obeta pravi derbi. V primeru zmage bi bil Tokić že izjemno blizu končnici.

1. FC Saarbrücken TT – SV Werder Bremen 1:3

Bojan Tokić – Constantin Cioti 3:2 (11:4, 11:6, 8:11, 7:11, 11:4)
Bastian Steger – Chuang Chih-Yuan 2:3 (3:11, 11:4, 12:10, 4:11, 10:12)
Joao Monteiro – Adrian Crisan 1:3 (3:11, 11:5, 10:12, 6:11)
Bojan Tokić – Chuang Chih-Yuan 0:3 (5:11, 6:11, 5:11)

————————————————————————————————————————————————————-

Španija – Naša državna reprezentantka Jana Tomazini je s svojo ekipo Peralto Salud Linares v 16. krogu španske Superlige izgubila proti Collosa Valladolid z rezultatom 1:4. Poraz proti 6. uvrščeni ekipi je bil pričakovan, Jana pa je svoje delo opravila po pričakovanjih in s 3:0 premagala 3. igralko nasprotne ekipe.

Kljub porazu Jana in soigralke še vedno držijo varno 9. mesto na ligaški tabeli, ki jim zagotavlja obstanek.

Jana Tomazini je svoje delo opravila z odliko, njena ekipa pa je bila vseeno nemočna.

Jana Tomazini je svoje delo opravila z odliko, njena ekipa pa je bila vseeno nemočna.