Golavšek do pomembne zmage, Boll ubranil 8 žogic za zmago

T.S., 03.10.2012
Bundesliga, Vse novice

Danes je bilo v tako v 1., kot tudi 2. Bundesligi zelo živahno. Jaka Golavšek, ki igra za 2. ekipo TTC matec Frickenahusen je v zadnji tekmi posameznikov po trilerju zmagal in ekipo popeljal do druge zmage v sezoni. Gaćina zapravil 8 priložnosti za zmago proti Bollu.

Golavšek po trilerju za tretjo zmago v sezoni

V Firckenahusenu, kjer je pred leti uspešno nastopal Bojan Tokić, letos za drugo ekipo nastopa Jaka Golavšek. Danes je Golavšek s soigralci gostoval pri TTC Fortuna Passau, kjer je Frieckenhausen II zabeležil še tretjo zmago v sezoni in se povzpel na drugo mesto 2. Bundeslige. Poleg Golavška so za zmagovalce nastopili še Masaki Yoshida, Sel Zolt, Qui Dang, Qui Liang in Alfredas Udra. Najboljši člen zmagovalne ekipe je bil Yoshida, ki je prispeval tri točke, odločilno pa je priboril prav Golavšek. V prvi rotaciji je Golavšek pri vodstvu svoje ekipe s 5:2 izgubil proti Matthiasu Bomsdorfu tesno z 2:3 (-3, 6, -3, 3, -9).

Pri rezultatu 8:6 za Frickenausen je Golavšek igral proti Tomasu Pristalu in prinesel ključno zmago pred odločilnim dvobojem dvojic, ki bi bodisi prinesel remi bodisi zmago z 9:7 za Frickenausen. Zadnja tekma je bila še bolj napeta, kot tista prva, boljši konec pa je tokrat potegnil Golavšek, ki je slavil s 3:2 (6, -9, 8, -8, 10), tako da je njegova ekipa na koncu slavila z 9:6.

Naslednjo tekmo bo Golavšek odigral 6. oktobra, ko se bo njegova ekipa ob 14h na domačem terenu pomerila s TV 1879 Hilpoltstein.

Boll porabil vseh 9 življenj

V preostali tekmi 4. kroga elitne Bundeslige sta se pomerila domači TTC Zugbrücke Grenzau in Borussia Düsseldorf. Pri domačinih je blestel Anderj Gaćina, ki pa je bil tudi tragični junak tekme.

Andrej Gaćina je proti Bollu vodil z 2:0 in 10:8 ter imel v poteku tekme kar 8 zaključnih žogic, vendar jih ni znal izkoristiti.

V prvi tekmi je Hrvat s 3:2 ugnal Patricka Bauma, nato pa je imel pri rezultatu 1:2 v četrti tekmi na voljo kar 8 zaključnih žog za zmago proti Timu Bollu, vendar se je Hrvatu vsakič vidno skrajšala roka in 5-kratni evropski prvak darila ni izpustil iz rok ter je z rezultatom 3:2 – zadnji niz je dobil na 12 – popeljal Borussio do tretje zmage letos in na 2. mesto ligaške tabele.