Galič zmagovalno, Golavšek manj uspešno

T.S., 14.01.2013
Bundesliga, Vse novice

V sklopu 2. Bundeslige Süd sta poleg Jana Žibrata svoji ligaški tekmi odigrala tudi Jaka Golavšek in Alex Galič, sezono pa je v španski ligi nadaljevala tudi Jana Tomazini.

Galičeva s svojo ekipo ostaja na 3. mestu

V 10. krogu 2. Bundeslige Süd je ekipa GSV Eintracht Baunatal, kjer nastopa tudi naša Alex Galič, gostila TTV Frankenthal, ki zaseda predzadnje mesto na ligaški tabeli. Razlika v kvaliteti je bila očitna, tako da je Baunatal slavil s 6:0. Svojo vlogo pri zmagi je uspešno odigrala tudi Alex, ki je s 3:0 dobila tekmo dvojic in svojo posamezno tekmo. Skupaj s svojimi soigralkami Alex tako ostaja na 3. mestu lestvice.

GSV Eintracht Baunatal – TTV Frankenthal 6:0

Galić/Bott – Spiess/Hussong 3:0 (4,1,7)
Alex Galič – Denise Hussong 3:0 (2, 6, 6)

Golavšek zabeležil dva poraza

Nekoliko slabše se je odrezal TTC matec Frickenhausen II, kjer nastopa Jaka Golavšek. V 10. krogu so igralci iz bližine Stuttgarta na gostovanju pri SC Fürstenfeldbruck izgubili s 5:9. Golavšek je zabeležil dva poraza, kljub ničelnemu izkupičku ekipe pa Frickenahusen II še vedno zaseda 2. mesto na ligaški tabeli.

SC Fürstenfeldbruck – TTC matec Frickenhausen II 9:5

Podpinka/Crepulja – Udra/Golavšek 3:1 (5, -6, 8, 8)
Bojan Crepulja – Jaka Golavšek 3:1 (-9, 3, 7, 7)

Neuspešna tudi Tomazinijeva

Jana Tomazini, ki v 1. španski ligi nastopa za ekipo Peralto Salud Linares, je bila s svojo ekipo poražena z rezultatom 0:4. Jana je izgubila svoj posamezni dvoboj z rezultatom 1:3 proti defenzivni igralki. Poraz je bil pričakovan, Janini ekipi pa se ni izšel niti žreb, saj sama ne rada igra z defenizivnimi igralkami. Ne glede na poraz je Jana dejala, da je bil to dober trening pred turnirjem serije World Tour ta teden v Almeiri, kjer bodo nastopila 3 naša dekleta.