Dve zmagi za Saarbrücken, Tokić sodeloval pri bundesligaški

T.S., 30.10.2016
Bundesliga, Vse novice

Konec tedna so imeli igralci 1. FC Saabrücken TT znova dvojni spored. V petek so na Poljskem gostovali v 2. krogu skupinskega dela Lige prvakov, v nedeljo pa so odigrali 5. krog Bundeslige. Obakrat so bili uspešni.

Petkova zmaga s 3:0 proti domačinom iz Bogorie je minila brez našega najboljšega igralca Bojana Tokića. 35-letni Slovenec ni zaigral, je pa spremljal soigralce Tiaga ApolonioPatricka Bauma in Patricka Franzisko, ki so odpravili neugodne domačine. Baum je s 3:2 premagal Gao Ninga, Franziska je bil s 3:0 boljši od Panagiotisa Gionisa, Apolonia pa s 3:1 od Daniela Goraka. Po drugi zmagi Nemci ostajajo na vrhu skupine C.

Že ta petek, 4. novembra, jih na domačih tleh čaka tekma proti zadnjeuvrščeni ekipi TTC Ostrava, za katero igrajo Hung Chieh Hiang, Aleksandar Karakašević in Tomas Tregler.

Tokić polovično uspešen

Tokić je bil na službeni dolžnosti v nedeljo, ko je igralce iz Saarbrückna v 5. krogu Bundeslige čakalo novo težko gostovanje, tokrat v Bremnu proti domačemu Werderju. Bojan je igral na 1. poziciji in v svoji prvi tekmi z 1:3 izgubil proti Romunu Constantinu Ciotiju, zato pa se je odkupil v 4. tekmi obračuna, ko je s 3:1 ugnal svojega dolgoletnega klubskega soigralca Bastiana Stegerja in svoji ekipi prinesel 3. zmago v sezoni ter s tem trenutno 4. mesto na lestvici.

Danes sta bila znova odlična Nemca Baum in Franziska. Prvi je s 3:0 odpihnil Stegerja, drugi pa z istim rezultatom še enega Romuna Szocsa. Prihodnjo nedeljo v Saarbrücken prihaja ekipa z začelja tabele TTC Zugbrücke Grenzau.