Dva poraza Saarbrückna, odličen petek Žibrata in slovo Tomazinijeve

T.S., 05.10.2014
Bundesliga, Tuje lige, Vse novice

Konec je evropskega ekipnega prvenstva in znova je čas za klubska ekipna tekmovanja. Bojan Tokić je tokrat izgubil na dveh frontah, Jan Žibrat se je izkazal v Fürstenfeldbrucku, Jana Tomazini pa je s svojim Linaresom izpadla v ETTU pokalu.

Zmaga nad Süssom za tolažbo

Igralce 1. ekipe Saarbrückna je ta konec tedna čakal peklenski spored. V petek so na domačih tleh v sklopu 2. kroga predtekmovalne skupine C v letošnji sezoni Lige prvakov gostili ruske pretendente za naslov TTsc UMMC, danes pa v 5. krogu Bundeslige še izrazito neugodne igralce TC RhönSprudel Fulda-Maberzell. Povrh vsega je četa Slobodana Grujića obe tekmi odigrala brez portugalskega narodnega heroja Tiaga Apolonie.

Tekma Lige prvakov proti Rusom se je sicer končala z rezultatom 3:0 za goste, toda kaj kmalu bi bilo lahko tudi obratno. V prvi tekmi je Bojan Tokić doživel nov grenak poraz proti Alexandru Shibaevu2:3 (7, -11, 6, -6, -5). Na Rusa Toko nima lepih spominov. V športu obstajajo rivalstva, kjer z nekom preprosto težko igraš in v ključnih trenutkih vselej ne zdržiš mentalno in o tem fenomenu lahko govorimo v tem primeru. Tudi v drugi tekmi je šlo na nož, bivši soigralec Tokića Joao Monteiro je Adriena Matteneta premagal z 11:6 v odločilnem nizu, zmago pa je za Ruse potrdil Tan Ruiwu, ki je tesno s 3:1 premagal mladega Marca Rodeta.

Tokić je Shibaevu moral priznati premoč že lani v 1/16 finala evropskega prvenstva v Schwechatu, ko je sicer igral odlično, a v ključnem trenutku tekme zapravil lepo prednost.

Tokić je Shibaevu moral priznati premoč že lani v 1/16 finala evropskega prvenstva v Schwechatu, ko je sicer igral odlično, a v ključnem trenutku tekme zapravil lepo prednost.

V boju za 2. mesto v skupini bosta za Posarce odločilna obračuna proti francoskemu Angersu. Prvi bo na sporedu že v petek, 10. oktobra, v Franciji – domači bodo nastopili v postavi Jon Persson, Kenji Matsudaira in Christophe Legout.

V nedeljo so Tokić in co. doživeli še drugi zaporedni poraz v Bundesligi, potem ko so v 4. krogu klonili proti Borussii iz Düsseldorfa. Tokrat so bili usodni igralci Fulde, kjer glavno vlogo igrata defenzivca Wang Xi in Ruwen Filus, ki sta bila danes premočna za Adriena Matteneta in Cedrica Nuytincka. Ob porazu z 1:3 je točko za Saarbrücken prispeval prav naš Tokić, ki je povsem deklasiral nekdanjega svetovnega vice-prvaka v dvojicah Christiana Süssa. Bilo je bolečih 6:11, 5:11 in 4:11 s perspektive Nemca.

Žibrat poskrbel za remi svoje ekipe

V 4. krogu 2. Bundeslige je ASV Grünwettersbach, kjer letos igra Jan Žibrat, gostoval pri SC Fürstenfeldbruck. Po štiri ure trajajočem maratonu je bilo na koncu 5:5, Žibrat pa je lahko kljub 2 porazoma in 1 zmagi zadovoljen s svojimi predstavami.

V tekmi dvojic bo Žibratu letos ob Geir Andre Erlandsenu proti kvalitetnim nasprotnikom še kako težko, saj Norvežan preprosto ni na Žibratovem nivoju. To se je pokazalo na tekmi proti ‘balkanski’ dvojici Bojan Crepulja in Filip Ćipin. Srb in Hrvat sta brez večjih težav slavila s 3:0. V prvem dvoboju posameznikov je Žibrat prišel boleče blizu zmagi nad Tajpejcem Lee Chia-Shengom in po hudi borbi klonil z 2:3 (5, 7, -10, -11, -7).

V drugem krogu je Žibrat prišel na svoj račun in po novem maratonu s 3:2 (8, -8, -8, 7, 8) ugnal odličnega Nemca Floriana Schreinerja, izenačil obračun na 4:4 in svoji ekipi priigral pozicijo za osvojitev točke, katero je na koncu potrdil Samuel Walker, ki je s 3:1 premagal Crepuljo, žal pa zmage ni uspel priigrati Erlandsen, ki je v zadnjem 10. obračunu proti Ćipinu izgubil z 9:11 v odločilnem petem nizu.

Po štirih krogih se Žibratova ekipa nahaja na 4. mestu ligaške tabele, Janov izkupiček med posamezniki je 3:4, v dvojicah pa 2:2. Odlično, če vemo, da se 22-letni Prlek že dober mesec dni ubada s poškodbo prepone.

Po težavah z vizo hiter izpad v Rusiji

S španskim CTDM Linares je bila ta vikend v Rusiji aktivna Jana Tomazini. V 2. krogu ETTU pokala se je Primorka s svojo ekipo po nekaj težavah s pridobitvijo potovalne vize odpravila v Vladimir.

Italijanski ASD Tennistavolo Norbello v Rusijo ni dospel, tako da je bilo vsega konec že po dveh tekmah. Proti domačinkam iz SKNT Luch Vladimir Španke niso imele možnosti, z 0:3 pa so izgubile tudi proti turškemu Istanbul BBSK. Svetla izjema je bila prav Tomazinijeva, ki je proti Ezgi Sahen Sanem izgubila tesno z 2:3 (-9, -9, 10, 9, -7).