Bundesliga: Tokić ostal brez finala, mlada Šveda ob Bollu v odločilni tekmi premočna

T.S., 30.04.2017
Bundesliga, Vse novice

Slovenski reprezentant Bojan Tokić je zaradi klubskih obveznosti izpustil tokratno izvedbo OP Slovenije na Otočcu. V nedeljo, 30. aprila, ga je v Düsseldorfu v okviru 3. tekme polfinala Bundeslige čakala domača Borussia.

V drugi tekmi je Tokić na domačem terenu v Saarbrücknu zablestel v polnem sijaju in z zmagama nad Kristianom Karlssonom in Timom Bollom svojemu klubu priboril odločilno tekmo. Danes je bila domača ekipa premočna za goste.

Začel je zimzeleni Timo Boll, ki je v prvi tekmi povsem povozil Portugalca Tiaga Apolonio3:0 (5, 7, 6). V drugi tekmi je Patricku Franziski kazalo dobro proti prijatelji Karlssonu, a je Šved na koncu povsem nadigral Nemca in slavil s 3:2 (-12, 6, -8, 5, 5).

Ko je bilo vse že praktično odločeno, sta se v 3. tekmi za mizo podala naš Bojan Tokić in evropski mladinski prvak izpred dveh let Anton Kallberg. Šved je začel udarno in s pomočjo fantastičnega servisa in neverjetno čvrste prve žoge dobil prva dva niza. Tokić je moral seči zelo globoko v svoj koš izkušenj, da je izvlekel peti niz, tam pa je mlajši Kallberg v odločilnih trenutkih znova naserviral našega igralca, slavil s 3:2 (13, 6, -7, -9, 8) in svojo ekipo popeljal v veliki finale.

Vrhunec letošnje sezone Bundeslige bo na sporedu 10. junija, ko se bosta v finalu udarila Borussia in Fulda. Igralci iz Düsseldorfa bodo naskakovali že 29. naslova državnega prvaka.