Borussia znova pokalni prvak, Tokić poražen v finalu

T.S., 15.01.2017
Bundesliga, Vse novice

V Ulmu je danes potekal finalni turnir nemškega pokalnega tekmovanja za sezono 2016/2017. Še enkrat več je bil med elito vseprisotni Bojan Tokić, ki ni uspel priti do končne zmage, je pa zato v svoj življenjepis dodal nov finale.

Polfinalna obračuna med Borussio Düsseldorf in Hilpoltsteinom ter Saarbrücknom in Mühlhausenom sta bila hitro odločena. Igralci Hilpoltsteina so z uvrstitvijo na finalni turnir poskrbeli za eno največjih senzacij v zgodovini pokala. Proti Borussii se je izkazal predvsem prijatelj NTK Savinja (za drugo ekipo Hilpoltsteina namreč igra Jaka Golavšek) Alexander Flemming, ki je proti Kristianu Karlssonu izgubil šele po petih nizih.

V drugem polfinalu so bili Posarci občutno močnejši in so svoje nasprotnike odpravili ob izgubi vsega treh nizov. Bojan Tokić je bil še najbolj prepričljiv, saj je s 3:0 odpravil Daniela Habesohna. Apolonia je bil boljši od Ionescuja, Baum pa od Hielscherja.

Finalni obračun ni bil napet. Za Borussio je pričel Timo Boll, ki je s 3:0 odpravil Bauma, nato pa sta svoje dodala še Stefan Fegerl in Kristian Karlsson. Avstrijec je bil s 3:1 boljši od našega Tokića, Šved pa prav tako po štirih nizih od Apolonie.

Vsi rezultati (klik)