Zhang Jike najbolj sijal na prvem večeru zvezd

T.S., 12.01.2014
Člani, Vse novice

Danes se bo v Dubaju zakjučil ITTF Grand Tour Finals, včeraj pa so bili igralci in funkcionarji zbrani na prvi izvedbi ITTF Star Awards. Kljub porazu proti svojemu večnemu tekmecu dopoldne, je zvečer najbolj blestel Zhang Jike.

Četrtfinalni poraz olimpijskega in svetovnega prvaka proti Ma Longu po sedmih nizih je bil kaj kmalu pozabljen, saj je Zhang Jike osvojil dve prestižni nagradi in sicer je bil izbran za moško zvezdo leta po izboru ITTF-ove komisije ter moško zvezdo leta po izboru navijačev.

Gala večer se je sicer odvil v Hotelu Raffels, poleg podelitve nagrad v večih kategorijah, pa sta prizorišče z nasmehom zapustila tudi Ma Long in Liu Shiwen, ki sta za osvojeno 1. mesto na svetovni jakostni lestvici na koncu preteklega koledarskega leta, od generalnega sponzorja dogodka GAC Motors v dar prejela salonski avto.

Poleg podelitve nagrad se je Mednarodna namiznoteniška federacija izkazala tudi z dražbo, kjer so prodajali različne predmete. Znova je blestel Zhang Jike, ki se je podal v borbo za mizico s svojo podobo in jo na koncu dobil za 9.000 ameriških dolarjev, posebno nagrado – trening z Jean-Michel Saivom -, pa je za 3.000$ odkupila Ding Ning.

Ves zbran denar bo šel v ITTF-ov sklad za razvojni program, kjer zelo uspešno deluje tudi Polona Čehovin Sušin, ki se je prav tako udeležila slavnostnega dogodka.

Dobitniki nagrad:

Moška zvezda (ITTF): Zhang Jike
Ženska zvezda (ITTF): Li Xiaoxia
Moška zvezda (navijači): Zhang Jike
Ženska zvezda (navijači): Liu Shiwen
Moški para igralec leta: Ma Lin
Ženska para igralka leta: Anna-Carin Ahlquist
Izmenjava leta: Timo Boll