Zala Veronik ugnala Matejo Jeger, kljub temu pa vsi naši znova obstali v kvalifikacijah

T.S., 07.06.2013
Vse novice, World Tour

Drugi dan tekmovanja na turnirju serije World Tour v Zagrebu, so bili dopoldne in v začetku popoldneva odigrani še kvalifikacijski dvoboji v konkurenci mlajših članov. Naši so sicer zabeležili nekaj lepih posamičnih zmag, preboj v finalni del pa ni uspel nikomur. Naslednja postaja Mediteranske igre.

Turnir serije World Tour v zagrebški dvorani Dom Sportova, se je za naše predstavnike danes zaključil s kvalifikacijskimi boji v konkurenci članov do 21 let. Tako kot včeraj, se nobenemu našemu predstavniku ni uspelo prebiti v finalni del tekmovanja.

Za najlepšo zmago je danes poskrbela mlada Zala Veronik, ki je s 3:2 premagala eno izmed najbolj obetavnih mladih igralk v Evropi Matejo Jeger. Hrvatica je povedla z 2:0 v nizih, nato pa je 15-letna Korošica na navdušenje selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek, ki je med tekmo zaradi prevelike animiranosti prejela rumeni karton, dobila zadnje tri in prišla do ene izmed svojih najlepših mednarodnih zmag v mladi karieri. Preboj iz skupine sta ji preprečila poraza proti Rusinji Rossikhini in Švedinji Engelson.

Po krogu je zaradi slabe ‘set-razlike’ izpadel Ludvik Peršolja, ki je najprej s 3:1 premagal Šveda Hagberga, nato pa s 3:0 izgubil proti Rusu Kuimovu. Za Alex Galič pa je bila v neposrednem dvoboju za 1. mesto v skupini znova boljša Srbkinja Andrea Petković, tokrat z rezultatom 3:0.

Eno zmago v kvalifikacijah je zabeležila še Nina Zupančič, manj uspešna pa je bila Nika Veronik, ki je bila, roko na srce, izžrebana v skupino smrti z Ivano Tubikanec, Thereso Kraft in Jennifer Jonsson.

World Tour Zagreb
Mlajši člani kvalifikacije
Mlajše članice kvalifikacije