Začetek ITTF World Tour Grand Finals po notah domačinov

T.S., 06.12.2012
Vse novice, World Tour

V Huangzhouju na Kitajskem se je danes začel zadnji turnir v letošnji sezoni pod okriljem ITTF – GAC Group 2012 ITTF World Tour Grand Finals. Domačini so tekmovanje začeli po pričakovanjih, z odličnimi nastopi pa še naprej nadaljuje Elizabeta Samara.

Med najboljših 8 sami Azijci

Na Kitajskem se je v Huangzhouju začel ITTF World Tour Grand Finals, na katerem nastopajo najboljši igralci na turnirjih serije World Tour v letu 2012. Po pričakovanjih so se v četrtfinale uvrstili prvi štirje nosilci.

ITTF World Tour Finals
Uradna stran
Rezultati člani
Rezultati članice
Rezultati člani do 21 let
Rezultati članice do 21 let

Še največ dela je imel Ma Lin, ki je s 4:2 ugnal Kokija Niwo z Japonske. Mladi Japonec je povedel z 2:1, nato pa je olimpijski prvak iz leta 2008 brez težav osvojil naslednje tri nize. Prvi nosilec turnirja Xu Xin je imel še manj težav in je s 4:1 premagal Kima Mina Seoka, drugi nosilec Wang Hao pa je s 4:2 domov poslal Chena Chien-Ana iz Tajpeja.

Mesto med najboljših 8 so si zagotovili še Joo Sae Hyuk, Chuang Chih Yuan, Ryu Seung Min, Gao Ning in Zhan Jian.

Pri dekletih Kitajke neusmiljene, znova pa izjemen skalp za Samaro

Najbolj odmevno zmago prvega dne tekmovanja v Huangzhouju je zabeležila 18. igralka sveta Elizabeta Samara, ki je s 4:2 ugnala 5. igralko sveta Korejko Kim Kyungah, ki sicer igra defenzivno. Tako Romunka še naprej nadaljuje z dobrimi predstavami in si lahko znova obeta napredek po svetovni lestvici. V četrtfinalu se bo pomerila z Ding Ning, ki je tako kot Chen Meng in Liu Shiwen v osmini finala zmagala brez kakršnihkoli problemov s 4:0.

Med najboljših 8 sta se na veselje evropskih ljubiteljev namiznega tenisa uvrstili tudi Čehinja Iveta Vacenovska, ki je s 4:2 odpravila igralko iz Hong Konga Tie Yano in Švedinja Matilda Ekholm, ki je s 4:0 ugnala Korejko Seok Hajung.

Na Kitajskem so se danes začeli tudi boji v konkurenci do 21 let, jutri pa bodo na vrsti še dvoboji dvojic. Turnir se bo s finalnimi obračuni zaključil v nedeljo.

Foto: tthistory.com