Za Tokića v 1. krogu Kuvajta usoden Fegerl

T.S., 16.02.2013
World Tour

Bojan Tokić se je po lanskem Evropskem prvenstvu znova vrnil na mednarodno sceno. Na turnirju serije World Tour je v 1. krogu izgubil proti Avstrijcu Stefanu Fegerlu. Prihodnji teden ga čaka nastop v Katarju.

Avstrijec do preobrata v 2. nizu

Kuvajtu se je danes začel finalni del tekmovanja posameznikov na izredno močno obiskanem turnirju serije World Tour, kjer je nastopil tudi Bojan Tokić. Slovenec se je v 1. krogu pomeril severnim sosedom Stefanom Fegerlom, ki si je nastop v finalnem delu priboril preko kvalifikacij.

Obračun je bolje začel Tokić, ki je predvsem z backhandom nadzoroval dogajanje do rezultata 1:0 in 9:5 v drugem nizu. Tedaj je sledil padec koncentracije in Fegerl je izenačil na 9:9. V naletu je na svoj servis osvojil tudi naslednji dve točki ter tako prišel do odločilnega preobrata na tekmi. Od drugega niza naprej so se pri Tokiću prepogosto pojavljale napake predvsem pri sprejemu servisa, Avstrijec pa na krilih preobrata v drugem nizu do konca tekme praktično ni več grešil. Na koncu je bilo 4:1 (-5, 9, 7, 6, 8) za Fegerla.

Bojan je bil po tekmi vidno frustriran, toda novo priložnost za dokazovanje bo imel že prihodnji teden, ko se bo skupaj z očetom, ki ga spremlja na ‘arabskem dvojčku’, odpravil na turnir serije World Tour v Katarju, kjer bo konkurenca znova izjemna.

Kljub porazu pa razloga za paniko ni, saj je Fegerl izjemno zahteven nasprotnik, predvsem če v ozir vzamemo dejstvo, da je pred obračunom s Tokićem za sabo že imel težke tekme v kvalifikacijskem delu turnirja. Očitno pa Avstrijec rad pripravlja presenečenja v 1. krogu. Lani je na Evropskem prvenstvu v Herningu na prvi stopnički senzacionalno izločil domačega favorita Michaela Mazeja.

Vse najboljše Zhang Jike!

Danes svoj 25. rojstni dan praznuje najtrofejnejši igralec svoje generacije Zhang Jike, ki pa se v zadnjih mesecih ubada predvsem s kritikami selektorja Liuja Guolianga. Po dvojnem zlatu na olimpijskih igrah v Londonu preteklo poletje, naj Jike kar 2 meseca ne bi prijel loparja, to pa se je poznalo tudi na zaključku lanske in začetku letošnje sezone, ko je razočaral v domači Superligi ter na državnem prvenstvu. V času po OI je Jike veliko časa namenil za snemanje reklam in različne sponzorske aktivnosti, ki so mu na koncu koncev navrgle tudi nekaj denarja. Po seriji nepričakovanih porazov je Guoliang ostro napadel nekatere svoje člane reprezentance ter dejal, da so prav vsi zamenljivi, in da po vsej verjetnosti trenutno garnitura A-reprezentance ne bo nastopila na Olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, saj je za njimi kopica mlajših in bolj zavzetih Kitajcev, ki že pridno zmagujejo na mednarodnih prvenstvih.

Zhang Jike

Današnji slavljenec je v zadnjem času pod ostrim udaru kritik selektorja Guolianga.

Koliko resnice je v teh izjavah bomo videli, vsekakor pa je selektor moške kitajske reprezentance s tem spodbudil določene igralce, ki si ne smejo privoščiti, da bi zaspali na svojih uspehih, če želijo obdržati mesto v najmočnejši reprezentanci na svetu.