Xu Xin in Liu Shiwen bogatejša za 104.000$

T.S., 12.01.2014
Vse novice, World Tour

V Dubaju se je danes z novo kitajsko zgodbo o uspehu zaključil ITTF World Tour Grand Finals 2013. Prestižni turnir je postregel tudi z boji v konkurenci dvojic in članov do 21 let.

Štiridnevni ITTF WTGF se je v pregrešno bogatem Dubaju danes zaključil s finalno tekmo med Xu Xinom in Ma Longom. Še drugo leto zapovrstjo je naslov prvaka osvojil Xu Xin, ki je 1. igralca sveta premagal po sedmih nizih (8, -10, 6, -8, 5, -4, 5). Turnir je postregel z doslej rekordnim milijonskim denarnim skladom, tako da je zmagovalec v žep pospravil 104.000$, Ma Long je bogatejši za 52.000$, Fan Zhendong in Kim Min Seok, ki sta osvojila 3. mesto, pa za 26.000$. Zhang Jike, ki  izmed vseh velikih turnirjev ni slavil le še na zaključku sezone, je moral v četrtfinalu s 3:4 priznati premoč Ma Longu.

Pri ženskah, kjer je bila denarna nagrada identična kot pri moških, je v kitajskem finalu kot zmagovalka izšla Liu Shiwen, ki je s 4:2 premagala Ding Ning in tako še tretjič zapovrstjo osvojila ta turnir. Poleg olimpijske in svetovne prvakinje Li Xiaoxia, lahko evropske ljubitelje namiznega tenisa veseli, da se je v polfinale uspelo prebiti tudi odlični Viktoriji Pavlovič, ki je v četrtfinalu s 4:0 osramotila Kitajko Zhao Yan, ki jo v prihodnje čaka še precej trdega treninga na obrambo.

Najpriljubljenejša igralka po izboru gledalcev Liu Shiwen je v Dubaju prišla do hattricka naslovov.

Najpriljubljenejša igralka po izboru gledalcev Liu Shiwen je v Dubaju prišla do hattricka naslovov.

V konkurenci moški dvojic sta naslov ubranila Singapurca Gao Ning in Li Hu, pri ženskah pa sta se s konkurenco poigrali Ding Ning in Li Xiaoxia.

Zanimivo je bilo tudi v konkurenci članov do 21 let, kjer sta se v finale prebila branilec naslova Patrick Franziska in francoski talent Simon Gauzy. Na koncu je slavil Francoz (7, -9, 8, -8, 6, 12), tako prišel do dosedanjega uspeha kariere in spotoma v žep pospravil 25.000$. Pri mlajših članicah je slavila Singapurka Lin Ye.

Igralec hitro-rastoče francoske znamke Cornilleau dokazuje, da je iz pravega testa.

Igralec hitro-rastoče francoske znamke Cornilleau dokazuje, da je iz pravega testa.

Foto: Last Mednarodne namiznoteniške federacije (ittf.com)