WT Nemčije: Žibrat neuspešno prestal kvalifikacije

T.S., 27.03.2014
Vse novice, World Tour

Včeraj se je v Magdeburgu začel turnir serije World Tour Super Series, kjer sta bila prijavljena tudi naša Jan Žibrat in Alex Galič, ki pa je morala svoj nastop zaradi poškodbe kolena odpovedati.

Turnir v Nemčiji sicer velja za ‘Wimbledon’ med World Tourji, saj je konkurenca vsako letos izjemno huda in tudi letošnja izvedba ni nobena izjema. V GETEC-Areno sicer niso pripotovali najboljši Kitajci, saj se trenutno na zaprtem treningu pripravljajo za prihajajoče Svetovno ekipno prvenstvo v Tokiu. Izjema je Wang Hao, ki je tudi 1. nosilec turnirja in bo lovil svojo prvo zmago v Nemčiji, v prvi vrsti pa mu bo to skušal preprečiti domači matador Dimitrij Ovčarov. Priljubljeni Timo Boll je turnir zaradi nove poškodbe odpovedal danes.

Dogajanje v Magdeburgu se je začelo včeraj s kvalifikacijskimi obračuni. Jan Žibrat, ki bo prihodnji pretek praznoval svoj 22. rojstni dan, se je najprej pomeril s Poljakom Pawlom Fertikowskim in izgubil z rezultatom 1:4 (-7, -10, -9, 10, -5). Usodna sta bila drugi in tretji niz, ki ju je Prlek tesno izgubil, kljub povratku iz 2:8 v četrtem nizu, pa več kot enega niza proti razpoloženemu Poljaku ni uspel dobiti. V popoldanskem sporedu se je Žibrat udaril še s Simonom Gauzyjem, ki je bil od našega igralca boljši že v predkrogu lanskega Evropskega prvenstva v Schwechatu. V Avstriji je Žibrat Francozu uspel odščipniti en niz, včeraj pa je bil nekoliko bolj uspešen in je z zmagovalcem turnirja ITTF World Tour Grand Finals pri mlajših članih vse do rezultata 2:2 v nizih držal korak, nato pa popustil (-10, 9, -5, 4, -2, -7). O težavnosti skupine priča tudi dejstvo, da je v odločilni tekmi za napredovanje iz kvalifikacij Fertikowski s 4:2 odpravil Gauzyja.

Žibrat je v navezi s Hrvatom Borno Kovačem, ki je pred nekaj sezonami prevzel nizozemsko državljanstvo in letos skupaj z dvakratnim državnim prvakom Slovenije v deželi tulipanov igra za Enjoy & Deploy Taverzo, nastopil tudi v kvalifikacijah tekmovanja dvojic in v 1. krogu priznal premoč Marcu Duranu in Alvaru Roblesu. Bilo je 3:0 (9, 8, 5) za Španca.

Alex Galič je svoj nastop tik pred zdajci zaradi ponavljajočih bolečin v kolenu odpovedala, vseli pa dejstvo, da se je naša reprezentantka včeraj ponovno vrnila na trening in ima tako skorajda natanko mesec dni pred začetkom Svetovnega ekipnega prvenstva, kjer bodo varovanke selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek kanile izboljšati 38. mesto iz Dortmunda, dovolj časa, da izpili svojo formo.