WT Katar: Tokić za začetek uspešen proti Italijanu Rechu

T.S., 21.02.2017
Vse novice, World Tour

V Katarju se je danes začel eden izmed najbolj prestižnih turnirjev serije World Tour v namiznoteniški karavani. Tudi letos so v Emirate pripotovali vsi najboljši Kitajci, ki pa se bodo tekmovanju pridružili v finalnem delu.

Slovenijo zastopa Bojan Tokić, ki je danes odigral svojo prvo tekmo v kvalifikacijski skupini številka 18, kjer je tudi prvi nosilec. Novogoričan je bil s 4:1 (9, 9, -6, 5, 3) boljši od soseda Marca Daldossa Recha in se bo jutri za prvo mesto v skupini in preboj v naslednjo fazo tekmovanja pomeril z Rusom Mikhailom Paikovom.

Tokića tokrat spremlja selektor slovenske reprezentance Jože Urh, ki je po tekmi dejal: “Današnja tekma je bila kar v redu. Sicer na treningu igra še precej bolje, a prva tekma je vedno poglavje zase. Prve tri nize je igral v krču, nato pa se je sprostil in gladko zmagal. Sedaj čakamo na jutri, ampak imam dober občutek.

Bojan se bo jutri predstavil tudi v igri dvojic, prvič v karieri na velikih tekmovanjih skupaj z levorokim Dancem Jonathanom Grothom. V tekmi predkroga ju čakata Šveda Per Gerell in Anton Kallberg.