WT Katar: Izmučeni Tokić brez pravega naboja proti Japoncu Oshimi

T.S., 22.02.2017
Vse novice, World Tour

Bojan Tokić se je na drugi kvalifikacijski dan ITTF World Tourja v Katarju poslovil po porazu v predkrogu posameznikov proti mlajšemu in bolj razigranemu Japoncu. Jutri se na Arabskem polotoku pričenja finalni del tekmovanja z vsemi najboljšimi Kitajci na čelu.

V prvi tekmi dneva je naš najboljši namiznotenisač Tokić s 4:2 (11, 4, -6, 11, -7, 9)premagal Rusa Mikhaila Paikova in si zagotovil 1. mesto v skupini. V današnjem sistemu, kjer je prosotra v glavnem delu na turnirjih serije World Tour le za 32 najboljših (16 od teh je v glavni del že predhodno postavljenih), to ni bilo dovolj za uvrstitev med najboljše.

Tekma predkroga proti Japoncu Yuyi Oshimi je bila že na papirju težka, še težja pa se je izkazala za mizo, kjer je mladi Azijec povsem kontroliral igro in na koncu našega igralca premagal s 4:1.

Po tekmi je dolgo izjavo podal selektor Jože Urh, ki se je dotaknil predvsem utrujenosti, ki je pri Bojanu, ki jih sedaj šteje že častitljivih 36, na takšnih turnirjih zelo velik faktor: “Na žalost se danes ni izšlo po pričakovanjih. Dopoldansko tekmo proti Paikovu je dobil s 4:2, kljub temu, da se sama igra ni ravno razvila. Spremljali smo obračun okrog mrežice in kdor je uspel prvi priti v kvaliteten napad, je po navadi dobil točko. Toko je bil v tej igri nekoliko boljši in je tekmo zasluženo dobil. Zvečer proti Japoncu je bil skoraj ves čas v podrejenem položaju. Nikakor ni uspel razviti svoje igre in kljub temu je imel še nekaj možnosti, da bi izid v nizih izenačil na 2:2. To se ni primerilo in Japonec je kasneje samo še dokončal svoje delo. Toko je deloval preveč počasno in neokretno, nekoliko v krču. Japonec je mlajši in zelo zelo hiter igralec, ki ti ne da dihati in te ves čas agresivno napada, žogice pobira takoj z mize, nevaren pa je tudi z razdalje. Danes je zmagal zasluženo. Bojan ni deloval sveže in eksplozivno. Po navadi je v igri blizu mize zelo hiter, danes pa v tej igri ni uspel parirati Japoncu, ki je deloval veliko bolj sveže. Večkrat sem že poudaril, da je Bojan eden najbolj obremenjenih igralcev v Evropi, če ne celo na svetu. Igra v Bundesligi za prvo in tudi še za drugo ekipo občasno, potem igra ligo prvakov, pa nemški pokal za svoj Saarbrücken. Potem so tu še nastopi za reprezentanco v evropskih kvalifikacijah, pa nastopi na evropskih in svetovnih prvenstvih, tudi Olimpijadi v tem ciklu, in ko potem pride na takšne turnirje, je večkrat enostavno utrujen oz. bolje rečeno nima tiste svežine. Ni več star 20 let, ima že svojih 36 let in zato mislim, da bomo morali vsi skupaj – on kot igralec, njegov klubski trener in tudi jaz kot selektor reprezentance, postaviti prioritete in zagotoviti, da bo šel na vsako tekmo maksimalno tako fizično, kot tudi psihično pripravljen. Ima kvaliteto, odigrati zna vrhunsko, spomnimo se samo Olimpijade v Riu, vendar pa mora biti igralec pri teh letih tako ustrezno pripravljen kot tudi spočit.