WT Češke: Naši igralci ostali brez finalnega dela

T.S., 23.08.2017
Vse novice, World Tour

Drugi dan kvalifikacij za ITTF World Tour Češke v Olomucu je naša ekipa končala z nastopi med posamezniki, potem ko je bila trojica naših fantov neuspešna v zadnjem predkrogu.

V zadnjem krogu kvalifikacijskih skupin so si 1. mesto in napredovanje v dodatne predtekmovanje priigrali Darko JorgićDeni Kožul in Jan Žibrat. Jorgić je v sosedskem obračunu s 4:0 (8, 8, 4, 6) povsem povozil razglašenega evropskega prvaka do 21 let Tomislava Pucarja in s popolnim izkupičkom tako kot tudi Kožul, ki je bil s 4:0 boljši od Romuna Lipana, brez težav prišel do predkroga.

Drugačno pot je ubral Žibrat, ki je danes s 4:0 (8, 6, 4, 4) deklasiral Ukrajinca Oleksandra Tymofieieva in s pomočjo Slovaka Petra Serede, ki je premagal Hunorja Szocsa, po krogu osvojil 1. mesto v skupini. Drugačne usode je bil deležen Bojan Tokić, ki je danes sicer s 4:1 (-3, 8, 9, 7, 10) premagal Tajpejca Hung Tzu-Hsianga, a po včerajšnjem porazu s Francozom Boulousso ostal brez napredovanja.

Alex Galič je včeraj zvečer s 4:1 premagala Italijanko Le Thi Hong Loan, danes pa je bila z 1:4 (9, -8, -11, -7, -10) prekratka proti Turkinji Sibel Altinkayi. Poraz je bil za Galičevo usoden, tako da je ostala brez napredovanja v predkrog.

V predkrogu se je trio naših mladih fantov pomeril s samimi renomiranimi nasprotniki. Žal danes Darko, Deni in Jan niso prišli do novih skalpov. Od Jorgića je bil s 4:1 (7, 7, 6, -8, 9) boljši Iranski levoroki čarovnik Noshad Alamiyan. Kožul se je pomeril s hitrim Japoncem Yukijem Matsuyamo in izgubil z 1:4 (-5, -6, -7, 8, -10), medtem ko Žibrat proti Belgijcu Cedricu Nuytincku ni uspel osvojiti niza in je izgubil z 0:4 (-8, -5, -7, -7).

Večerni spored je postregel s predtekmovanjem v konkurenci dvojic, kjer smo imeli v ognju Jorgića skupaj s Pucarjem in nekdanja državna prvaka Kožula in Žibrata. Darko je skupaj s Tomislavom z 1:3 izgubil proti Poljakoma Danielu Goraku in Jakubu Dyjasu, Deni in Jan pa sta morala z 0:3 priznati premoč iranski navezi Noshad in Nima Alamiyan.

Naslednja postaja naših reprezentantov bo ekipno evropsko prvenstvo, ki se bo 13. septembra pričelo v Luksembrugu.

MP Češke

Člani kvalifikacije
Članice kvalifikacije
Člani predkrog
Slovenske tekme, 23.8.