WT Češke: Kožul z izjemnima skalpoma slovenski junak prvega dne

T.S., 22.08.2017
Vse novice, World Tour

V Olomucu na Češkem se je danes pričel turnir serije ITTF World Tour, kjer nastopa tudi 6 Slovencev. Prav vsi so pričeli v kvalifikacijah, kjer sta danes odlično odigrala Deni Kožul in Darko Jorgić.

Že ob 9. uri zjutraj so bili sicer na delu mlajši člani do 21 let, kjer po novem kvalifikacij ni več, temveč na turnirju v finalnem delu nastopi let 32 najboljših igralcev s svetovne jakostne lestvice. Med njimi sta bila 6. nosilec Darko Jorgić in 18. nosilec Deni Kožul. Jorgić je v prvem krogu povsem razbil Nemca Dennisa Kleina s 3:0 (4, 3, 6), nato pa moral v drugem krogu priznati premoč Čehu Tomašu Polanskemu, ki je slavil s 3:2 (9, -2, 7, -9, 5). Polansky je bil pred tem v 1. krogu usoden tudi za Kožula in sicer s 3:0 (8, 8, 8).

V kvalifikacijskem delu smo največ upov na začetku polagali na Bojana Tokića, ki je začel dobro in je s 4:0 (10, 6, 4, 5) premagal 16-letnega Kitajca Penga Feilonga. Uvodne zmage Novogoričan ni uspel unovčiti, saj je popolne z 1:4 (-10, 4, -9, -9, -6) izgubil proti Francozu Mehdiju Bouloussi. Za napredovanje bo moral Tokić jutri premagati Tajpejca Hunga, hkrati pa računati na pomoč Penga.

Po porazu v 1. krogu finalnega dela mlajših članov, je v popoldanskem sporedu Deni odigral vrhunsko in prišel do dveh odmevnih skalpov. Najprej je z 12:10 v sedmem nizu premagal Belgijca Florenta Lambieta, nato pa je bil boljši še od Poljaka Wanga Zeng-Yija z rezultatom 4:2 (-6, 8, -12, 7, 10, 12). Dve zmagi je vknjižil tudi Jorgić, ki je Angleža McBeatha in Slovaka Brata ugnal gladko s 4:0. Jutri ga v zadnji tekmi čaka sosedski obračun s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, ki se danes ni predstavil v dobri formi in je nenadejano izgubil proti Bratu.

Jan Žibrat je turnir pričel odlično in je s 4:0 (6, 1, 8, 9) odpihnil Slovaka Petra Seredo, nato pa je popoldne naletel na mino v obliki Romuna Hunorja Szocsa, ki je bil boljši po petih nizih s 4:1 (9, 8, 9, -8, 9). Tom Šfiligoj je proti domačinu Dmitriju Prokopcovu in Kitajcu Xueju Feiju ostal brez osvojenega niza.

Edina predstavnica nežnejšega spola Alex Galič danes pozno zvečer čaka prva tekma kvalifikacijske skupine proti Italijanki Le Thi Hong Loan.

MP Češke

Člani kvalifikacije
Članice kvalifikacije
Mlajši člani
Slovenske tekme, 22.8.