Wang Hao in Ding Ning najboljša na zadnjem World Tourju sezone

T.S., 11.11.2012
Vse novice, World Tour

V Poznanu na Poljskem se je danes zaključil zadnji turnir serije World Tour v sezoni. Uspeha so se znova veselili kitajski reprezentanti, ki so bili najboljši v obeh konkurencah posameznikov. Pri moških je Wang Hao ugnal kitajskega državnega prvaka, pri dekletih pa je bila najboljša aktualna svetovna prvakinja, ki je bila v finalu boljša od Elizabete Samare.

Wang Hao in Ding Ning v finalu premočna

Zadnji turnir serije World Tour v letošnji sezoni se je danes v Poznanu na Poljskem zaključil z zmago Wang Haa v finalu posameznikov proti ekipnemu kolegu Zhuo Yuu, 19-letnemu mladeniču, ki je pretekli mesec osvojil naslov kitajskega državnega prvaka. V finalu je bil svetovni prvak iz leta 2009 in trikratni finalist olimpijskih iger boljši s rezultatom 4:1 (8-11, 11-8, 11-2, 11-6, 15-13).

Pri dekletih je 1. igralka sveta in aktualna svetovna prvakinja Ding Ning z rezultatom 4:1 (5-11, 11-5, 11-7, 12-10, 12-10) premagala obetavno Romunko Elizabeto Samaro, ki se je konec septembra izkazala z uvrstitvijo v finale Svetovnega pokala. V finalu je bila Kitajka preprosto preveč solidna, kljub porazu pa Romunka turnir na Poljskem zapušča z dvignjeno glavo, saj se je šele drugič v karieri prebila v finale World Tourja in je bila v njem več kot dostojna nasprotnica. Za Ding Ning je to še 6. turnir serije World Tour v karieri.

Mlada Japonca presenetljivo osvojila turnir dvojic

V konkurenci moških dvojic sta Japonca Kenta Matsudaira in Koki Niwa v finalu prijetno presenetila in s 4:1 premagala dvojico Wang Hao – Zhou Yu.

Pri dekletih se je morala z 2. mestom ponovno zadovoljiti Elizabeta Samara, ki je v paru z Danielo Dodean v finalu z rezultatom 0:4 klonila proti Tajpejski navezi Cheng I-Ching – Huang Yi-Hua.

Foto: en.beijing2008.cn