V Španijo tudi trio naših deklet, Saive pred novim jubilejem

T.S., 09.01.2013 comments 1
Vse novice, World Tour

Prihodnji teden se v Španiji tudi uradno začenja sezona 2013 in sicer s turnirjem serije World Tour. V Almerii bodo nastopile naše tri najboljše igralke ta hip, na listi tekmovalcev pa je tudi neuničljivi Jean-Michel Saive.

Prihodnji teden bo med 17. in 20. januarjem potekal 1. turnir za World Tour v novi sezoni in sicer v okviru Euro-Africa Challenge Series. Selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek je v reprezentančno akcijo tokrat poklicala kar tri naše tekmovalke. Na turnirju bo nastopila sicer v Španiji živeča Jana Tomazini, pridružili pa se ji bosta še Manca Fajmut in Alex Galič.

Nov jubilej bo v Španiji zabeležil neuničljivi Jean-Michel Saive. 43-letni Belgijec bo tudi v letu 2013 nastopil na turnirju serije World Tour, kjer nastopa že od samega začetka tega tekmovanja in je bil prisoten na 1. turnirju (sedaj) World Tourja leta 1996 v Veliki Britaniji, kjer se je uvrstil v polfinale. Zanj bo to že 116. nastop na ITTF World Tour turnirju, edini naslov pa je osvojil leta 2002, ko je slavil v Katarju.

Podoben dosežek bosta nekaj tednov kasneje na turnirju ITTF World Tour ‘Major Series‘ v Avstrijskem Welsu zabeležila še Werner Schlager in naš južni sosed Zoran Primorac. Turnir v Avstriji bo potekal med 23. in 27. januarjem, na prijavni listi pa sta od naših Saš Lasan in Jan Žibrat.

Komentar k članku “V Španijo tudi trio naših deklet, Saive pred novim jubilejem”

  1. Master pravi:

    Saive je kralj! Zares neuničljivi garač.