V Domu sportova se je z našimi predstavniki poigrala (ne)sreča

T.S., 06.06.2013
Vse novice, World Tour

V zagrebškem Domu Sportova so se danes na turnirju serije World Tour ranga Euro Africa Challenge Series, po Svetovnem prvenstvu v Parizu na mednarodni sceni znova zbrali člani in članice. Preboj v finalni del tekmovanja danes ni uspel nobenemu izmed slovenskih nastopajočih.

Po vrhuncu letošnje sezone, ko smo v Parizu dobili svetovne prvake, se stvari počasi spet normalizirajo. Prva postaja za igralce in igralke je Zagreb, kjer ta teden poteka turnir serije World TourPri moških vlogo 1. nosilca turnirja nosi domačin Andrej Gaćina, pri ženskah pa Švedinja Matilda Ekholm.

Slovensko odpravo pod taktirko selektorjev Bojana Raka in Vesne Ojsteršek Drnovšek, so sestavljali Uroš Slatinšek, Gregor Zafoštnik, Jaka Golavšek, Ludvik Peršolja, Jana Tomazini, Manca Fajmut, Alex Galič, Nina Zupančič, Zala Veronik in Nika Veronik, pri čemer bodo poleg tekmovanja pri članih Ludvik, Alex, Nina, Zala in Nika nastopili še v konkurenci članov do 21 let.

Turnir v hrvaški prestolnici je precej dobro obiskan, zato prav nihče izmed naših igralcev ni bil uvrščen neposredno v finalni del tekmovanja, tako da so se danes merili v kvalifikacijskih bojih. Še najbližje uspehu so bili UrošJakaManca in Alex. Slatinšek je v prvi tekmi proti Filipu Čipinu že vodil s 3:0 v nizih in imel v 4. nizu priložnost, da tekmo odloči v svojo korist, toda hrvaški levičar se je vrnil in Slatinšku za preboj v finalni del ni pomagala niti zmaga proti 1. nosilcu skupine Philippu Kuimovu iz Rusije z rezultatom 4:2.

Po krogu je izpadel tudi Golavšek, ki je prvo tekmo proti Iliji Majstoroviću dobil s 4:1, toda Srb je kasneje ugnal Čilenca Olivaresa, ki je v zadnji tekmi s 4:2 zapečatil usodo Velenjčana.

Alex in Manca sta prvi obračun v svoji skupini dobili, nato pa je bila od Alex s 4:3 boljša Andrea TodorovićFajmutova pa je z 2:4 klonila proti obetavni Rusinji Anni Blazhko.

Žreb tokrat ni bil naklonjen Jani Tomazini, ki je prvo tekmo proti domačinki Klari Čakol brez težav dobila, nato pa je obakrat s 4:2 morala priznati premoč Mie Jacobsen in Francozinji Sarah Berge. Za Zafoštnika je bil usoden Nizozemec Ewout OostwouderPeršolja pa se je po porazu na prvi tekmi proti Dancu Rasmussenu lepo izkazal na svoji drugi tekmi, ko je proti Borni Kovaču dobil 3 nize.

Jutri že omenjene mladce čaka še kvalifikacijski del tekmovanja v kategoriji mlajših članov in upamo, da bo tokrat sreča na naši strani.

World Tour Zagreb
Člani kvalifikacije
Članice kvalifikacije