Tokić v Bolgariji izgubil v prvem krogu

T.S., 18.08.2017
Vse novice, World Tour

Naš najboljši namiznotenisač Bojan Tokić je po poletnem premoru in kasnejših pripravah s slovensko reprezentanco ta teden odpotoval v Bolgarijo, kjer se je predstavil na tamkajšnjem turnirju serije ITTF World Tour.

Čeprav se koledarska sezona 2017 že preveša proti koncu, radi začetek nove namiznoteniške sezone enačimo s pričetkom novega šolskega leta. V tem smislu Bojan Tokić ni imel najbolj uspešnega povratka v šolske klopi. 36-letni Slovenec, ki ta čas zaseda 56. mesto na svetovni namiznoteniški lestvici, je v 1. krogu glavnega dela izgubil proti Japoncu Mizukiju Oikawi (115.) z rezultatom 2:4 (-4, 5, -8, 10, -4, -4). Ob dejstvu, da se za nastop v dvojicah ni odločil, je tako turnir končal že po prvi tekmi.

Tokića že prihodnji teden čaka nov turnir, ko bo na vrsti ITTF World Tour Češke. Tam se mu bodo pridružili še Darko JorgićDeni KožulJan ŽibratTom Šfiligoj in Alex Galič. Vmes sledi še pričetek nove sezone Bundeslige, kjer bo med elito letos nastopal tudi Jorgić, že 13. septembra pa bo na sporedu ekipno evropsko prvenstvo, kjer bo moška ekipa v 1. diviziji lovila zmage nad najboljšimi reprezentancami Stare celine.