Ovčarov na domačih tleh v finalu ugnal Bolla

T.S., 04.11.2012
Vse novice, World Tour

V Bremnu se je danes zaključil predzadnji turnir serije World Tour v sezoni. Domačini so vsekakor prišli na svoj račun, saj sta se v finalu posameznikov srečala nemška igralca, prav tako pa sta mladi Nemki osvojili naslov v konkurenci ženskih dvojic.

Pri posameznikih celjenje ran iz EP

Po tem, ko sta Dimitrij Ovčarov in Shen Yanfei na nedavnem EP za člane v Herningu povsem razočarala, sta danes na World Tourju v Bremnu nekoliko zacelila rane z Danske. Ovčarov je v vse-nemškem finalu s 4:2 kar nekoliko presenetljivo ugnal Tima Bolla, ki je pred tekmo vsekakor veljal za favorita. Boll je celo povedel z 2:0 v nizih, nato pa je naturalizirani Nemec prestavil v višjo predstavo in z močno igro povsem razorožil prvo nemško violino. Ovčarov je dopoldne v polfinalu sicer v reprizi tekme za 3. mesto na OI s 4:3 ugnal Chuang Chih Yuana. Zadnji niz je kasnejši zmagovalec dobil z rezultatom 13:11.

Pri ženskah je Španka Shen Yanfei, ki sicer zaseda 1. mesto na evropski lestvici v finalu s 4:2 ugnala Iveto Vaceneovsko s Češke.

Še en razlog za veselje so imeli domači gledalci, potem ko sta mladi Nemki Sabine Winter in Petrissa Solja v finalu ženskih dvojic z rezultatom 4:1 ugnali navezo iz Hong Konga Jiang/Lee. V konkurenci moških dvojic sta slavila Jiang in Wong iz Hong K onga.

Zadnji World Tour v sezoni se bo v sredo začel na Poljskem, na njem pa ne bo nastopil noben slovenski reprezentant.

Foto: www.ettu.org