OP Slovenije: Slatinšek se je v finalnem delu pridružil Jorgiću in Kožulu

T.S., 28.04.2017
Vse novice, World Tour

Na praznični četrtek, 27. aprila, je v ŠRC Otočec potekal drugi dan kvalifikacijskega turnirja v sklopu ITTF Challenge Series Odprtega prvenstva Slovenije. Uroš Slatinšek je nadaljeval, kjer je zaključil v sredo in se med posamezniki prebil v finalni del. Uspeh sta dopolnila še Jan Žibrat in Deni Kožul v konkurenci dvojic.

Igralec domačega NTK Krka Uroš Slatinšek je po sredinih zmagah nad Avstrijcem Pfefferjem in Romunom Siposom v četrtek dobil še predkrog proti Paragvajcu Marcelu Aguirreju. Južnoameričan proti razigranemu Slatinšku ni imel niti najmanjših možnosti. Slatki je slavil s 4:1 (-6, 6, 9, 1, 7) in se bo za nagrado v 1. krogu finalnega dela srečal z Japoncem Kenjijem Matsudairo. V finalni del sta bila neposredno že uvrščena Darko Jorgić in Deni Kožul, ki s turnirjem začenjata v petek. Jorgića v 1. krogu turnirja članov čaka manj izkušeni Anglež Tom Jarvis, Kožula pa težko delo proti veteranu Pavlu Platonovu iz Belorusije.

Žreb v ženski konkurenci je bil za Alex Galič in Manco Fajmut precej neugoden. Galičevo v 1. krogu čaka Poljakinja Magdalena Sikorska, Fajmutovo pa neugodna Indijka Madhurika Patkar. Nobeni Slovenki se ni uspelo prebiti skozi sito kvalifikacij pri članicah, zato pa je bila neposredno v finalni del turnirja do 21 let uvrščena Ana Tofant, ki je v 1. krogu nesrečno z 2:3 (-6, 9, -10, 8, -8) klonila proti favorizirani Rusinji Marii Malanini.

Četrtkov kvalifikacijski dan sta sicer z odliko opravila tudi Jan Žibrat in Kožul v konkurenci dvojic. Po zmagah nad dvojicami Perman/Savill (ŠVE/ANG), Lupulesku/Majstorović (SRB) in Gandhi/Sriram (IND) sta se prebila v finalni del med 16 najboljših, kjer je sicer že čakal Jorgić skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem. Žibrata in Kožula v petek čakata Madžara Szudi in Esecki, Jorgića in Pucarja pa Korejca Choi in Lee.

OP Slovenije 2017

Člani kvalifikacije
Člani predkrog
Članice kvalifikacije
Člani U-21 kvalifikacije
Članice U-21 kvalifikacije
Tekme, 27.04.2017
SLO tekme, 27.04.2017
Novice na ITTF
Fotografije ITTF
Video ITTF