OP Slovenije: Slatinšek na domačih tleh ugnal dva mlada talenta

T.S., 27.04.2017
Vse novice, World Tour

Na Otočcu se je v sredo pričelo Odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu v sklopu ITTF Challenge serije. Večina slovenskih igralcev je bila aktivna v kvalifikacijah, medtem ko imajo Darko Jorgić, Deni Kožul, Alex Galič in Manca Fajmut zaradi nacionalne kvote že zagotovljeno mesto v finalnem delu.

Končna bilanca slovenskih igralcev ni bila bleščeča, a kaj drugega niti ni šlo pričakovati. Od 53 dvobojev, so jih naši igralci dobili 8 (od tega enega brez boja). Najbolj se je izkazal Uroš Slatinšek, ki je zabeležil dva lepa skalpa. Najprej je s 4:2 (-10, 8, 8, 7, -4, 10) premagal Avstrijca Simona Pfefferja, ki je prav lani na Otočcu s 4:0 odpravil Slatinška, nato pa je bil Uroš s 4:1 (17,  10, 7, -1, 12) boljši še od mladega Romuna Raresa Siposa. Slatinška tako danes popoldne čaka predkrog v boju za uvrstitev v finalni del tekmovanja, kjer že čakata Jorgić in Kožul.

Pri članih sta zmagi zabeležila še Jan Žibrat, ki je bil s 4:3 boljši od Madžara Krisztiana Nagyja in Tom Šfiligoj, ki je prav tako po sedmih nizih ugnal Bolgara Denislava Kodjabasheva. Oba omenjena reprezentanta Slovenije sta sicer izgubila svoj drugi obračun, prvi proti Angležu McBeathu, drugi proti Hrvatu Kojiću in tako nimata več možnosti za preboj v finalni del.

Za še dve lepi zmagi sta poskrbela Tilen Cvetko in Ana Tofant. Nedavno okronani mladinski državni prvak je v kvalifikacijah do 21 let prišel do svojega največjega mednarodnega skalpa, potem ko je s 3:0 ugnal Rusa Denisa Ivonina, sicer trenutno 6. mladinca Evrope. Zmage sicer ni uspel nadgraditi in je kasneje moral priznati premoč Slovaku Valuchu, zaradi česar bo končni razplet v skupini znan šele danes, saj je Ivonin uspel premagati Valucha. Tofantova je na drugi strani najprej z 10:12 v sedmem nizu klonila proti Indijki Sahasrabudhe, nato pa pozno zvečer presenetila favorizirano Bernadett Balint (MAD) in slavila kar s 4:0 (3, 9, 5, 10). Omeniti velja še lep skalp mlade Lee Paulin, ki je bila s 3:2 boljša od uveljavljene Avstrijke Karoline Mischek. Malo manj sreče je imela na prvi dan tekmovanja Aleksandra Vovk, ki je kar tri tekme izgubila v odločilnem nizu in tako ostala brez skalpa nad Sabino Surjan, Ganno Farladansko ali Marie Migot.

V četrtek se na Otočcu nadaljujejo kvalifikacijski boji, medtem ko bo šlo v petek že zares in lahko v ognju pričakujemo tudi najboljše igralce. Prav vsi vljudno vabljeni, da obiščete ta športni dogodek in podprete naše igralce.

OP Slovenije 2017

Člani kvalifikacije
Članice kvalifikacije
Člani U-21 kvalifikacije
Članice U-21 kvalifikacije
Tekme, 26.04.2017
SLO tekme, 26.04.2017
Novice na ITTF
Fotografije ITTF