OP Slovenije: Rus Ismailov v polfinalu ustavil pohod Kožula

T.S., 29.04.2017
Vse novice, World Tour

Otočec bo ta vikend povsem v znamenju Odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu. Potem ko je Bojan Tokić zaradi jutrišnje tekem polfinala Bundeslige nastop odpovedal že pred časom, je letos slovensko čast reševal Deni Kožul, ki je nastope v konkurenci mlajših članov končal v polfinalu.

Zmagi nad Tajpejcem Wangom in Belgijcem Allegrom je Deni Kožul danes zjutraj dodal še skalp nad slovaškim lovcem Stanislavom Kucero z rezultatom 3:1 (10, -8, 1, 8). Z zmago se je prebil v polfinale tekmovanja mlajših članov, kjer ga je pričakal levoroki Rus Sadi Ismailov.

V boju za finale sta Kožul in Ismailov prikazala čvrsto tekmo, kjer je sicer prevladoval servis in sprejem – oba nasprotnika sta imela težave z branjem prvega. Rus je dobil prvi niz in v enakem ritmu prišel do končne zmage s 3:2 (9, -5, 5, -5, 8). Kožul je v zadnjem nizu dolgo držal priključek in celo vodil z 8:7, a na koncu je izkušenejši Rus prišel do zmage in uvrstitve v finale.

V ŠRC Otočec se bodo danes in jutri odvile vse končne odločitve v 6 konkurencah. Našo reprezentanco čaka sedaj nekaj počitka, nato pa prihodnji teden že OP Hrvaške v Zagrebu, kjer se bo ekipi pridružil tudi Bojan Tokić.

OP Slovenije 2017
Člani posamezno
Članice posamezno
Člani dvojice
Članice dvojice
Člani U-21 posamezno
Članice U-21 posamezno
Tekme, 29.04.2017
Novice na ITTF
Fotografije ITTF
Video ITTF