OP Slovenije letos brez Bojana Tokića, slektor Urh računa na junaka EP do 21 let

T.S., 24.04.2017
Vse novice, World Tour

V sredo, 26. aprila, se bo v ŠRC Otočec pričel 5-dnevni festival namiznega tenisa. Na odprto prvenstvo Slovenije v sklopu ITTF Challenge Series prihaja nekaj uveljavljenih imen. Najboljših igralcev sveta letos ne bo, med njimi je zaradi klubskih obveznosti svoje nastope odpovedal tudi Bojan Tokić.

Med 301 prijavljenimi igralci iz 47 držav se tokrat nahaja 21 slovenskih namiznotenisačev. Glavne upe bomo polagali v Darka Jorgića in Denija Kožula v konkurenci do 21 let in Alex Galič, ki je v zadnjih letih prišla na rob elitne stoterice. Naš najboljši igralec Bojan Tokić je moral nastop odpovedati, saj ga v nedeljo, 30. aprila, čaka odločilna tekma polfinala Bundeslige proti Borussii iz Düsseldorfa. Tretjo tekmo je izsilil prav naš as, ki se trenutno nahaja v izvrstni formi, in je premagala tako Šveda Kristiana Karlssona, kot tudi nedavnega zmagovalca World Tourja Koreje, Nemca Tima Bolla.

Selektor za moške Jože Urh je pred turnirjem strnil misli in pričakovanja:

  • Na mednarodnem prvenstvu Slovenije v naslednjem tednu bomo nastopili brez našega najboljšega igralca, manjkal bo tudi Ludvik Peršolja, ki se že dalj časa sooča s poškodbo kolena. Drugače pa bomo nastopili z vsemi našimi najboljšimi igralci, ki jih imamo v tem trenutku na razpolago. Želim si, da bi vsi naši igralci ta turnir, tako kot tudi tistega naslednji teden v Zagrebu, izkoristili kar najbolje, in da bi dosegli kakšne lepe posamične zmage. O nekih vidnih končnih rezultatih bi težko govoril, saj je turnirska zasedba zelo močna. Tako OP Slovenije, kot tudi OP Hrvaške pa bosta tudi pokazatelj forme naših reprezentantov, ki bodo nastopili na bližajočem se SP v Nemčiji. Nekih priprav in tempiranja forme pred tem turnirjem nismo uspeli izvesti, ker so igralci ves čas v pogonu z ligaškimi obračuni v tujini. Za igralce, ki pa niso v ekipi za SP, pa bo to priložnost ,da pokažejo svoje kvalitete, se izkažejo s kakšnim dobrim rezultatom in tako pokažejo, da lahko v prihodnje računamo tudi na njih na kakšnih pomembnejših tekmah.
  • Zanimivo bo videti, kako se bosta v dvojicah ujela Jorgić in Tomislav Pucar (Hrvaška, evropski prvak do 21 let), ki je vskočil namesto Tokića v zadnjem trenutku. Tudi Žibrat in Kožul sta že znala odigrati dobro, medtem ko se bosta izkušeni Horvat in mladi Šfiligoj prvič soočila s tako močno konkurenco v igri dvojic. Na Hrvaškem bomo nastopili bolj kompletni, manjkal bo le Horvat. Tam bo glavni adut seveda Tokić, ki je trenutno v vrhunski formi in bo glede na izkušnje in kvaliteto najlažje prišel do kakšnega dobrega rezultata.
  • Po teh dveh odigranih turnirjih bomo imeli prosto, potem pa sledijo 14-dnevne priprave v Saarbrücknu pred samim SP. Poleg 4 potnikov na SP, se jih bo udeležil tudi Šfiligoj. S tem nadaljujemo serijo rednih in konstantni priprav v Saarbrücknu letos. Tako bomo nadaljevali tudi v prihodnje in skrbeli, da bo tudi članska reprezentanca deležna rednih in tekočih priprav med letom v čimvečji meri.
  • Držanje članske ekipe čim bolj na kupu pomeni držanje kvalitete na kupu. To je nujno potrebno za rast naše mlade članske reprezentance in za dosego kakšnega vidnejšega rezultata v prihodnje tudi v tej konkurenci.
  • Seveda računam tudi na kakšen lep rezultat v kategoriji U-21. Tam imamo v ognju več naših igralcev. Darko, Deni in Tom so naša glavna orožja. Bronasta ekipa z mladinskega evropskega prvenstva in oba bronasta z zadnjega EP U-21 bi nam lahko polepšali dneve na Otočcu s kakšnim lepim in vidnim rezultatom. Ostali mlajši in še ne toliko izkušeni, Paulin, Grm Urbančič, Cvetko in Hribar, bodo iskali svojo priložnost. Ob dobri in sproščeni igri lahko pripravijo kakšno lepo pozitivno zmago, mogoče celo več, kar bi bilo v danih okoliščinah res zelo lepo.