OP Slovenije: Kožul edini od Slovencev preživel petek

T.S., 28.04.2017
Vse novice, World Tour

V ŠRC Otočec se je danes na Odprtem prvenstvu Slovenije pričel finalni del tekmovanja v sklopu ITTF-ove Challenge serije. Najboljši Slovenci so bili proti favoriziranim nasportnikom večinoma nemočni, izkazal se je Deni Kožul, ki se je v konkurenci do 21 let prebil v četrtfinale.

Tretji dan tekmovanja na Otočcu se je za slovensko izbrano vrsto pričel manj veselo, saj je Darko Jorgić, 4. nosilec tekmovanja do 21 let v 1. krogu finalnega dela nenadejano izgubil proti Angležu Luku Savillu2:3 (8, -9, -9, 8, -7). Jorgić je bil prva dva dni prost in je naletel na razigranega nasprotnika, ki je že v kvalifikacijah dodobra ujel tekmovalni ritem. Prve tekme na velikih turnirjih so vselej težavne in našemu asu tokrat ni uspelo zaustaviti naleta Angleža. Drugače je bilo pri Deniju Kožulu, ki je bil s 3:1 (11, -3, 7, 11) boljši od Tajpejca Wanga Tai-Weija. V popoldanski tekmi osmine finala je Kožul s 3:2 (10, -9, 11, -7, 6) ugnal še izvrstnega Belgijca Martina Allegra in se uvrstil v četrtfinale, kjer ga jutri čaka Slovak Stanislav Kucera. Vsekakor nasportnik, ki ga Deni lahko premaga, pa čeprav je Kucera danes presenetil Japonca Koheija Sambeja.

Jorgić se je po porazu med mlajšimi člani kmalu sestavil in je v 1. krogu tekmovanja članov s 4:1 premagal še enega Angleža Toma Jarvisa. Kožul je bil proti izkušenemu Belorusu Pavlu Platonovu dolgo v kontaktu, a je na koncu moral priznati premoč po šestih nizih. Uroš Slatinšek, ki se je znova izkazal v kvalifikacijah je moral danes priznati premoč mlajšemu in hitrejšemu Japoncu Kenjiju Matsudairi, ki je slavil s 4:0 (8, 7, 5, 2). Pri ženskah je bila Manca Fajmut proti Indijki Madhuriki Patkar nemočna in je izgubila z 0:4 (-8, -7, -8, -6), Alex Galič pa je dobila maraton proti Poljakinji Kingi Stefanovski4:3 (6, -4, 6, -9, -5, 5, 7).

V drugem krogu tekmovanja je bilo upanja za naša preostala konec. Jorgić se je udaril s 1. nosilec turnirja Bastianom Stegerjem, prikazal dobro igro, a na koncu so odločile bogate izkušnje nekdanjega soigralca Bojana Tokića. Nemec je slavil s 4:0 (10, 7, 9, 6). Galičeva se je pomerila z odlično Madžarko Georgino Poto in prav tako ostala brez niza, bilo je 4:0 (5, 6, 6, 5).

V ognju smo imeli tudi tri pare dvojic, a nobenemu ni uspelo preskočiti 1. kroga. Kožul in Jan Žibrat sta igrala proti Madžaroma Adamu Szudiju in Nandorju Eseckiju ter izgubila nesrečno z 2:3 (4, -7, 12, -5, -11). Jorgić je tokrat prvič moči združil s Hrvatom, evropskim prvakom do 21 let, Tomislavom Pucarjem, a je naletel na korejsko mino v podobi Choija in Leeja. Azijata sta bila boljša s 3:1 (6, 5, -5, 7). V ženskem delu je bila Alex skupaj s svojo stalno partnerko Rachel Moret iz Švice blizu velikega skalpa, a na koncu je zmanjkalo nekaj sreče. Elizabeta Samara in Renata Strbikova sta bili boljši s 3:2 (10, 9, -4, -9, 8).

Jutri v ognju ostaja le še Deni Kožul, ki se bo v četrtfinalu tekmovanja do 21 let proti Slovaku Kuceri meril že ob 9. uri zjutraj. Vsi vljudno vabljeni, da podprete našega igralca v boju za odličja.

OP Slovenije 2017

Člani posamezno
Članice posamezno
Člani dvojice
Članice dvojice
Člani U-21 posamezno
Članice U-21 posamezno
Tekme, 28.04.2017
SLO tekme, 28.04.2017
Novice na ITTF
Fotografije ITTF
Video ITTF