OP Hrvaške: V konkurenci ostali le štirje reprezentanti do 21 let

T.S., 03.05.2017
Vse novice, World Tour

Drugi dan kvalifikacij na Odprtem prvenstvu Hrvaške je še dodatno oklestil slovensko izbrano vrsto. Darko Jorgić je nepričakovano izgubil proti Špancu Vilchezu in tako ostal brez mesta v finalnem delu članov, neuspešne so bile tudi vse naše dvojice.

Naše prvo orožje Darko Jorgić se z novimi žogicami, ki po besedah igralcev ne dovolijo toliko rotacije in so nekoliko težje za kontrolirati v odprti igri, preprosto ne znajde. Drugi dan turnirja v Zagrebu je moral v kvalifikacijah pri članih še drugič v karieri priznati premoč Špancu Miguelu Vilchezu. Tekma se je začela povsem po notah Vilcheza, ki je hitro povedel s 3:0 v nizih, nato pa uspel zadržati povratek Jorgića. Končni rezultat je bil 4:2 (8, 9, 8, -4, -7, 8).

Deni Kožul je po porazu včeraj proti Hrvatu Zovku danes popravil vtis in s 4:2 (6, 5, -7, -8, 8, 8) premagal Portoričana Daniela Gonzaleza, a vseeno ostal brez finalnega dela. Pri članicah je še svoj drugi poraz vknjižila Manca Fajmut od katere je bila s 4:0 (10, 5,  7, 6) boljša Madžarka Mercedes Nagyvaradi.

V konkurenci do 21 let je Tom Šfiligoj suvereno opravil s Hrvatom Mariom Banekom in se prebil v finalni del, žal pa to ni uspelo Ani Tofant, ki je zabeležila še en tesen poraz, tokrat proti Liu Qi iz Hong Konga. Azijska predstavnica je obrnila zaostanek z 0:2 v nizih in peti niz osvojila na 6. točki.

Šfiligoj se je v finalnem delu tekmovanja U-21 pridružil Jorgiću in Kožulu, ki sta bila zaradi uvrstitve na lestvici kvalifikacij ‘oproščena’. Jutri ob 9:20 bo šlo že na vse ali nič. Kožul se bo pomeril s Slovakom Samuelom Kaluznyjem, Šfiligoj s Turkom Ibrahimom Gunduzom, Jorgić (3. nosilec turnirja) pa s Poljakom Samuelom Kulczyckijem. Seveda imamo tudi predstavnico v glavnem delu tekmovanja mlajših članic. Aleksandro Vovk jutri čaka Nemka Chantal Mantz.

V večernem delu so bili v sredo v ognju tudi štiri naše dvojice, a žal vse brez končnega uspeha. Edino zmago sta vknjižili Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, ki sta s 3:2 (11, -10, 6, -6, 8) premagali Norvežanki Ilko Doval in Ma Wenting. V drugem krogu predtekmovanja sta bili boljši Belorusinji Bogdanova in Trigolos

OP Hrvaške 2017

Člani kvalifikacije
Članice kvalifikacije
Člani U-21 kvalifikacije
Članice U-21 kvalifikacije
Člani dvojice predkrog
Članice dvojice predkrog
Tekme, 03.05.2017
SLO tekme, 03.05.2017
Novice na ITTF
Fotografije ITTF
Video ITTF