OP Hrvaške: Šfiligoj in Vovkova prvi dan 100-odstotna v kvalifikacijah do 21 let

T.S., 02.05.2017
Vse novice, World Tour

V zagrebškem Domu sportova se je danes, dva dni po koncu turnirja na Otočcu, pričelo še Odprto prvenstvo Hrvaške v namiznem tenisu. Prvi dan kvalifikacij so bili v igri prav vsi Slovenci in prišli do nekaj lepih zmag.

Vovkova že v finalnem delu, Šfiligoja in Tofantovo jutri čaka odločilna tekma

Mesto v finalnem žrebu imata sicer v konkurenci do 21 let že zagotovoljeno Darko Jorgić in Deni Kožul. Z dvema lepima zmagama nad Marto Vukelić (HRV) in Valerio Shcherbatykh se je v finalni del že prebila Aleksandra Vovk. Dobro kaže tudi Tomu Šfiligoju, ki je danes najprej s 3:0 premagal Estonca Maksima Vuhko, nato pa s 3:1 še Rusa Andreya SemenovaAna Tofant je v prvi tekmi kvalifikacij odpravila Leono Šantek (HRV) in se bo jutri v boju za uvrstitev med 32 najboljših pomerila z Liu Qi iz Hong Konga.

Jorgić tokrat zdržal pritisk prve tekme

V boju za finalni del tekmovanja članov in članic so bili naši tokrat manj uspešni. Jorgić je prvo tekmo proti nadebudnemu severnemu sosedu Macieju Kolodziejczyku dobil tesno s 4:2 (-7, 9, 11, 4, -6, 9) in se bo jutri za preboj v finalni del udaril s Špancem Miguelom Vilchezom. Drugače se je pričelo prvenstvo za Denija Kožula, ki se proti Hrvatu Vjekoslavu Zovku preprosto ni znašel. Slaba dnevna forma in živčnost, ki se je na koncu rezultirala z rdečim kartonom, se je odrazila v porazu z 0:4 (-7, -7, -7, -7). Tako je Kožul že izgubil vse možnsoti za preboj v finalni del.

Brez preboja sta ostala tudi Jan Žibrat in Šfiligoj. Žibrat je sicer v prvi tekmi dneva ponovno s 4:3 (12:10 v zadnjem nizu) ugnal Madžara Krisztiana Nagyja, a nato v drugi tekmi dneva z 0:4 izgubil proti vice-prvaku Evrope do 21 let, Nemcu Dangu Qiuju. Šfiligoj je prvo tekmo proti Bolgaru Kodjabashevu izgubil z 1:4, nato pa odigral odlično in proti Belgijcu Florentu Lambietu zapravil zaključno žogico pri rezultatu 3:1 in 12:11 ter na koncu izgubil po sedmih nizih.

V ženskih kvalifikacijah so imele naše igralke danes težak dan. Edino zmago je priigrala Tofantova, ki je s 4:0 ugnala Olgo Kim iz Uzbekistana. Vovkova in Katarina Stražar sta izgubili oba svoja obračuna, pri čemer je bila najbližje uspehu Aleksandra proti Izraelki Nicole Trosman. Tekmo je izgubila po šestih nizih. Pozno zvečer je v ring stopila še Manca Fajmut, ki proti Lam Yee Lok iz Hong Konga ni imela sreče in je izgubila s 3:4 v nizih.

Jutri je na sporedu drugi dan kvalifikacij, ko bodo v borbi za mesto v finalnem delu tudi štiri naše dvojice.

OP Hrvaške 2017

Člani kvalifikacije
Članice kvalifikacije
Člani U-21 kvalifikacije
Članice U-21 kvalifikacije
Tekme, 02.05.2017
SLO tekme, 02.05.2017
Novice na ITTF
Fotografije ITTF
Video ITTF