Ma Long znova na vrhu, Tokić izgubil 10 mest

T.S., 28.02.2013
Vse novice, World Tour

Izšle so marčevske svetovne jakostne lestvice za moške in ženske. V internem dvoboju na vrhu je pri moških vodilno mesto znova prevzel Ma Long, pri dekletih pa Kitajke sedaj držijo “samo” prva 3 mesta. Bojan Tokić je po seriji dveh porazov v Kuvajtu in Katarju zdrsnil iz prve 50-erice.

Vrh lestvice povsem Kitajski

Samo najdrznejši kockar bi si upal napovedati, kdaj bodo Kitajci izgubili prvo mesto na svetovni jakostni lestvici ITTF, vsekakor pa kaže, da bo na to potrebno še kar precej časa počakati.

Pri moških je na tronu znova zmagovalec World Tourja v Katarju Ma Long, ki vodi pred Xu Xinom, Zhang Jikejem in Wang Haom. Na 5. mestu kitajsko prevlado zaključi Timo Boll, njegov rojak Dimitrij Ovčarov pa se je znova prišel do karierne uvrstitve in je trenutno 7. igralec sveta.

Aktualna svetovna prvakinja Ding Ning še naprej zaseda 1. mesto pri dekletih. Za njo se nahajata rojakinji Liu Shiwen in Li Xiaoxia, na 4. mesto pa se je prebila Singapurka Feng Tianwei.

Edina Evropejka v elitni deseterici je naturalizirana Španka Shen Yanfei, ki je napredovala na 6. mesto, kjer v svoji karieri še ni bila.

Tokić po januarju 2011 izpadel iz 50-erice

Slovenski as Bojan Tokić, ki je v februarju nastopil na obeh turnirjih serije World Tour v Kuvajtu in Katarju in dvakrat izgubil v 1. krogu proti slabše rangiranina igralcema, je na marčevski lestvici padel kar za 10 mest in se tako sedaj nahaja na 54. mestu jakostne lestvice. V 50-erico se je sicer Tokić prvič prebil februarja 2004, nazadnje pa je iz nje izpadel januarja 2011.

Sicer pa se Bojan med 100 najboljšimi igralci sveta naha že vse od novembra 2002 in kljub nekaj slabšim rezultatom na začetku letošnjega koledarskega leta se zdi, da bo v tej druščini ostal še kar nekaj časa.

Foto: www.ittf.com