Ma Long na Kitajskem z dvojno krono nekoliko zacelil rane s SP

T.S., 16.06.2013
Vse novice, World Tour

V Kitajskem Changchunu se je danes zaključil turnir serije World Tour ranga Super Series, kjer je nastopila velika večina najboljših igralcev in igralk v svetovni namiznoteniški karavani. Posameznih naslovov sta se veselila Ma Long in Li Xiaoxia, posebej zanimivo pa je bilo pri moških dvojicah, kjer so Kitajci nastopali v navezi z Evropejci. Končne zmage se je veselila dvojica ‘Longbo’.

Nesojena moška številka 1 svetovnega namiznega tenisa zadnjih let Ma Long, je na domačem turnirju serije World Tour znova dokazal svojo moč ter s tem nekoliko pozabil na novo polfinalno razočaranje na Svetovnem prvenstvu v Parizu. V Changchunu je v rojstnem kraju Wang Haa v finalu premagal prav trikratnega dobitnika srebrne posamične olimpijske kolajne. V finalu proti Wangu in v polfinalu proti Yan Anu, Ma Long sploh ni izgubil niza. Poleg Ana se je 3. mesta veselil še trenutno 1. igralec sveta Xu Xin.

Pri dekletih smo v polfinalu spremljali novodobni ženski ‘el clasico’ med ta hip najboljšima igralkama na svetu, tako kot lani v finalu Olimpijskih iger in letos v polfinalu Svetovnega prvenstva, je slavila Li Xiaoxia. Tekmo je v svojo korist odločila v 7. nizu, katerega je dobila na 9. točki. V finalu je bila Lijeva s 4:1 boljša od Guo Yan, ki je v polfinalu odpravila 2. igralko sveta in samooklicano lepotico kitajske ženske reprezentance Liu Shiwen.

Li Xiaoxia v zadnjih dveh letih blesti.

Li Xiaoxia v zadnjih dveh letih blesti.

Za oko ljubiteljev namiznega tenisa je bilo na Kitajskem tokrat še najbolj zanimivo v konkurenci moških dvojic, kjer se je znova uresničila ideja Liu Guolianga o združitvi njegovih varovancev z najboljšimi Evropejci. Tokrat smo lahko spremljali naslednje dvojice: Wang Hao/Quentin Robinot, Ma Long /Timo Boll, Yan An/Dimitrij Ovčarov, Xu Xin/Patrick Franziska in Zhang Jike/Adrien Mattenet.

V finalu smo spremljali obračun med dvema kitajsko-nemškima dvojicama An/Ovčarov in Ma/Boll, na koncu pa je s 3:1 slavila izkušenejša dvojica, ki so jo pri ITTF-u poimenovali ‘Longbo‘.

Podobnih prizorov s podelitev priznanj v preteklosti nismo bili vajeni.

Podobnih prizorov s podelitev priznanj v preteklosti nismo bili vajeni.