Žibrat po porazu v konkurenci dvojic zaključil nastope v Bremnu

T.S., 31.10.2012 comments 2
Vse novice, World Tour

V Bremnu se bodo danes končali kvalifikacijski boji na predzadnjem turnir serije World Tour v letošnji sezoni. Po Nemčiji se bodo igralci zbrali še na Poljskem, najboljše pa decembra čaka še tekmovanje Grand Finals. V Nemčiji nastopa tudi legionar Jan Žibrat, ki sicer za TTS Borsum nastopa v 2. Bundesligi. Včeraj je Žibrat v večernem sporedu doživel težak poraz, danes pa upa na boljšo dnevno formo.

Žibrat v želji po novih uspehih nastopa sam

V Bremnu bo med 31. oktobrom in 4. novembrom potekal turnir serije World Tour. Po odpovedi Bojana Tokića, ki je bil sicer postavljen za nosilca, slovenske barve v Nemčiji zastopa le Jan Žibrat, ki na turnirju igra v povsem lastni režiji, brez selektorja.

Koristne povezave
Rezultati v živo
ITTV prenosi
Uradna stran tekmovanja

Sreda in četrtek sta že tradicionalno namenjena kvalifikacijskim obračunom in tudi tokrat ni nič drugače. 20-letni Prlek se bo v Nemčiji meril tako v konkurenci članov kot tudi konkurenci mlajših članov do 21 let. Pri članih bo v tekmovanju dvojic moči združil s Srbom Draganom Subotićem, ki je pretekli vikend v ligaškem tekmovanju Žibrata premagal, sicer pa ga ima Slovenec v dobrih spominih z Mladinskega evropskega prvenstva leta 2010 v Carigradu, kjer si je Jan prav z zmago nad Subotićem v četrtfinalu tekmovanja zagotovil bronasto kolajno.

Kosowski izločil Žibrata pri članih

V uvodnem nastopu na turnirju je Jan Žibrat z rezultatom 4:0 ugnal mladega Belorusa Siarheia Afanasenko. V večernih urah se je Jan pomeril še s Tobiasom Lauom v konkurenci mlajših članov. Čeprav je bil Jan pred tekmo favorit, skozi celoten obračun ni našel pravega ritma in Danec je slavil z rezultatom 3:0.

V četrtek se je Jan v zgodnjih dopoldanskih urah pomeril s Poljakom Jakubom Kosowskim in gladko izgubil z rezultatom 1:4. To pomeni, da je v svoji kvalifikacijski skupini med člani končal na 2. mestu in zaključil z nastopi med člani posamezno.

V pozno popoldanskem sporedu je Jan odigral izjemno tekmo dvojic skupaj z Draganom Subotićem, v kateri sta Slovenec in Srb s 3:2 ugnala belgijsko navezo Lauric Jean in Cedric Nyutinck.

Pri mlajših članih do 21 let je Jan premagal Indijskega predstavnika Sathiyana Gnanasekarana z rezultatom 3:2 in je tako po krogu v skupini zasedel zadnje mesto v svoji skupini.

Nastope v Bremnu je Žibrat zaključil nekaj minut pred deveto zvečer, ko je v paru s Subotićem z rezultatim 1:3 izgubil proti turški navezi Ahmet Li – Vang Bora.

kvalifikacije – člani

Jan Žibrat – Siarhei Afanasenka (BLR) 4:0 (12:10, 11:5, 11:9, 11:7)
Jan ŽibratJakub Kosowski (POL) 1:4 (11:9, 2:11, 3:11, 4:11, 6:11)

kvalifikacije – člani dvojice

Jan Žibrat/Dragan Subotić – Lauric Jean/Cedric Nyutinck (BEL) 3:2 (11:4, 10:12, 11:3, 9:11, 11:2)
Jan Žibrat/Dragan Subotić – Ahmet Li/Vang Bora (TUR) 1:3 (5:11, 11:9, 4:11, 7:11)

kvalifikacije – mlajši člani do 21 let

Jan ŽibratTobias Lau (DAN) 0:3 (10:12, 10:12, 9:11)
Jan Žibrat – Sathiyan Gnanasekaran (IND) 3:2 (11:9, 7:11, 11:9, 7:11, 11:7)

Foto: www.sport-tv.si

2 komentarja k članku “Žibrat po porazu v konkurenci dvojic zaključil nastope v Bremnu”

  1. marjan pravi:

    Ja, škoda. Samo na tako veliko tekmovanje, pustimo igralca, ki je še v razvoju in naša perspektiva, da gre na tekmovanje sam brez trenerja.

  2. Yamk pravi:

    Tako ali tako se ve, da je v Sloveniji večja težava v trenerskih kot pa igralskih vrstah.