Franziska na Kitajskem zmagovalec v konkurenci članov do 21 let

T.S., 07.12.2012
Vse novice, World Tour

Patrick Franziska nezaustavljivo koraka proti najboljšim. Na Kitajskem je osvojil ITTF World Tour Grand Finals v konkurenci do 21 let. Pri članicah v polfinalu tri Kitajke, ki prvič nastopajo pod vodstvom novega trenerja.

Franziska po poti svojih starejših kolegov

20-letni Patrick Franziska je v finalu ITTF World Tour Grand Finalsa z rezultatom 4:1 (11-4, 14-12, 9-11, 11-5, 11-6) premagal Iranca Noshada Alamiyana. Mladi Nemec je pred dvema letoma na Mladinskem EP z našim Janom Žibratom osvojil bronasto medaljo v dvojicah in zlato med posamezniki, v dveh letih pa je izjemno napredoval in svoje evropske konkurente iz mladinskih let pustil daleč za seboj. Trenutno nastopa v nemški Bundesligi za ekipo TTC Fulda-Maberzell in je letos že zabeležil tri zmage, najbolj odmevni zagotovo proti olimpijskemu prvaku iz Aten Ryu Seung Minu in reprezentančnemu kolegu Christianu Süssu.

ITTF World Tour Finals
Uradna stran
Rezultati člani
Rezultati članice
Rezultati dvojice člani
Rezultati dvojice članice
Rezultati člani do 21 let
Rezultati članice do 21 let

Pri članicah do 21 let je slavila Japonka Kasumi Ishikawa, ki je že zaseda 9. mesto na svetovni namiznoteniški lestvici.

Kitajke z novim selektorjem

Olimpijski prvak iz Sydneya leta 2000 Kong Linghui je včeraj sploh prvič občutil vlogo selektorja kitajske ženske reprezentance. Ob širini, ki jo kitajski namizni tenis trenutno premore, mu zagotovo ne bo težko.

Danes so si mesto v polfinalu tekmovanja članic brez težav zagotovile domačinke Chen Meng, Ding Ning in Liu Shiwen, trem Kitajkam pa se je v polfinalu pridružila še Feng Tianwei iz Singapurja.

Člani so danes odigrali zgolj tekme dvojic.

Foto: focus.de