Fang Bo slavil na uvodnem World Tourju sezone

T.S., 27.01.2013
World Tour

Na uvodnem turnirju World Tour, Major Series, je zmago slavil Kitajec Fang Bo, ki je v finalu ugnal rojaka Hao Shuaia. Pri dekletih najboljša Ding Ning.

Turnir serije World Tour v avstrijskem Welsu se je danes zaključil s finalnimi obračuni. Pri članih je slavil mladi kitajski reprezentant Fang Bo, ki je v finalu s 4:2 ugnal Hao Shuaija. Tretje mesto sta si razdelila Taku Takakiwa in Chuang Chih-Yuan.

V finalni tekmi je Shuai vodil z 2:1 v nizih in s 4:2, nato pa je zgrešil ‘zicer’ in od tedaj naprej se mlajši izmed obeh Kitajcev ni več ustavljal.

Pri dekletih je bila najboljša 1. igralka sveta in aktualna svetovna prvakinja Ding Ning, ki je v finalu povedla z 2:0 v nizih, nato pa je njena soigralka Li Xiaoxia dvoboj zaradi poškodbe predala.

Takakiwa pripravil presenečenje turnirja

Največjo zgodbo turnirja je že v soboto pripravil Japonec Taku Takakiwa, ki je v četrtfinalu s 4:3 – zadnji niz je dobil s 13:11 – premagal svetovnega in olimpijskega prvaka Zhanga Jikeja. Kitajec, katerega mnogi označujejo za arogantneža in ni eden izmed bolj priljubljenih Kitajcev v Evropi, je že vse od Olimpijskih iger v Londonu brez sistematičnega treninga. V tem času je veliko časa namenil raznim foto-shootingom, promocijam in sponzorskim obveznostim in to gre še kako v nos kitajskemu selektorju Liu Guoliangu, ki je pretekli teden javno izrazil nezadovoljstvo nad Jikejem in dejal, da ne bi bil presenečen, če bi bile lanske Olimpijske igre v Londonu tudi njegove zadnje, še posebej, ker v zadnjem času blestita Xu Xin in Ma Long, toda do Ria 2016 je še zelo daleč.

Jike naj bi se soočal z izgubo motivacije, saj je že pri 23 letih osvojil (dobesedno) vse, kar se v namiznem tenisu osvojiti da!

Ma Long slavil v Superligi

Nekaj preostalih Kitajcev je turnir v Welsu izpustilo zaradi finala kitajske Superlige. Med njimi je bil tudi lanski zmagovalec Ma Long (lani je v finalu po epski borbi s 4:3 – 15:13 v zadnjem nizu – premagal Jikeja), ki je s svojo ekipo Ningbo osvojil naslov kitajskega ekipnega prvaka.