Bojan Tokić v glavnem žrebu Kuwait Open-a

T.S., 12.02.2014
Vse novice, World Tour

Prvi izmed šestih turnirjev Super Series v sklopu letošnjega koledarja GAC Group 2014 ITTF World Tour se je s kvalifikacijskimi obračuni danes zjutraj pričel v Kuvajtu. Ob obali Perzijskega zaliva bo že tradicionalno nastopil tudi naš Bojan Tokić.

33-letni Novogoričan je 29. nosilec turnirja in ima že zagotovljen neposredni nastop v finalnem delu tekmovanja, ki se prične v petek, 14. februarja. Nastopil bo tudi v konkurenci dvojic, kjer bo združil moči z Yuk Cheungom iz Hongkonga. Prvi nosilec turnirja je 17-letni Fan Zhendong, največjo konkurenco pa mu utegneta predstavljati rojak Yan An in nedavni zmagovalec Europe Cup-a Portugalec Marcos Freitas, ki je po zmagi v Lozani pogumno napovedal, da si sedaj želi na vrh in konkurirati Kitajcem. Pri ženskah vloga favoritinje pripada 1. igralki sveta Liu Shiwen.

Arabski dvojček, ki se bo naslednji teden nadaljeval s turnirjem Super Series Qatar Open, je sicer tradicionalna letna postaja na koledarju Tokića, vendar se je letos naš najboljši igralec odločil, da igra samo v Kuvajtu, kjer organizatorje veseli dejstvo, da turnir iz leta v leto raste. Letos je na turnirju prijavljenih rekordnih 243 igralcev iz 33 držav.

Tokić se bo v 1. krogu posameznikov pomeril s kvalifikantom, v primeru uspeha pa bi ga v 2. krogu pričakal kitajski članski državni prvak s strupeno levico Zhou Yu.

Polfinale in finale turnirja si boste lahko v nedeljo, 16. februarja, od 10. ure naprej ogledali tudi na Eurosportu! Več o pogodbi med Eurosportom in ITTF-om o neposrednih prenosih na največji evropski športni televiziji si preberite v povezavi.