Tomaž Roudi in Zala Miklavc med 16 najboljših na EUP

T.S., 21.06.2013
Člani, Vse novice

Petek je na EUP v Turčiji predstavljal začetek posameznega tekmovanja. Dan sta uspešno zaključila le Tomaž Roudi in Zala Miklavc, ki se bosta jutri borila za vstop med 8 najboljših.

Za komentarje s prizorišča dogajanja skrbi vodje odprave dr. Miran Kondrič

Četrtek, 21. junij 2013, ob 19:00

Tekmovanje posameznikov so otvorila dekleta. V prvem kolu je Andreja morala priznati premoč Francozinji Paquverean Elise z univerze Poitiers. Znanka iz ekipnega dela tekmovanja je naši igralki povzročala težave predvsem s »travo«. Vidi se, da Andreja ni v treningu in so ji manjkali zanesljivi spini. Nekaj več odpora je nudila Tina igralki Univerze Porto Ami Couto, vendar kljub temu izgubila z rezultatom 3:1. Za veselje v našem taboru je spet poskrbela Zala. V prvem kolu se ni pustila presenetiti Turkinji Rukiye Yilmaz, katero je že premagala v ekipnem delu tekmovanja in se tako uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. V drugem kolu pa je pokazala izjemno vztrajnost in predvsem voljo do igre. V težki tekmi se je srečala z Angležinjo Caroline Halows in nadoknadila zaostanek 1:2 v nizih. Predvsem zadnji niz je bil poslastica za gledalce, saj je bil cel niz izjemno dramatičen in so za končni uspeh odločale le malenkosti. Čeprav smo se vsi veselili Zaline zmage, je sama kritično ugotavljala kaj v igri ni »štimalo« in kaj je potrebno popraviti do naslednje tekme. Za danes je bilo dovolj, jutri pa borba za uvrstitev med osem najboljših.

Fantje s se v prvem kolu pomerili z nemško falango. Dvoboje je otvoril Tomaž, ki je ekspresno odpravil Juliana Bühlerja iz Univerze Karlsruhe. Pravo dramo pa nam je pripravil Jaka, ki je v najlepši tekmi dneva z zadnjimi atomi moči ugnal zelo neugodnega Aleksandra Gruha z Univerze Darmstadt. Odločilni niz je dobil Jaka s 15:13. Žal pa nobenih možnosti za uspeh ni imel Patrik, ki je izgubil proti Baumu Björnu z Univerze Koblenz-Landau.

Jaka je v prvem krogu slavil po drami, v drugem pa je bilo njegove poti žal konec.

Jaka je v prvem krogu slavil po drami, v drugem pa je bilo njegove poti žal konec.

V drugem kolu se je spet v ring najprej podal Tomaž. V prvem nizu je pometel s Tuncayem Cahiskan z univerze Uludag, nato pa nasprotniku dovolil, da se je v drugem nizu vrnil v igro. K sreči je ostal kljub temu dovolj koncentriran in v nadaljevanju uveljavil svojo značilno igro, ter se uvrstil v tretje kolo turnirja. Tudi Jaki je v drugem kolu v ringu stal nasproti turški igralec Onur Oktav z Univerze Marmara. Po zgubljenih dveh nizih je Jaka sestavil svojo igro in dobil naslednji niz. V četrtem nizu pa ga je kljub dobri igri žal zapustila sreča in v napeti končnici je na koncu slavil domačin.

Tako sta v nadaljevanju tekmovanja ostala le še Zala in Tomaž, ki se bosta jutri pomerila z nasprotnikoma iz Rusije. Čaka ju težko delo, vendar sta že z dosedanjimi igrami upravičila poziv v reprezentanco Univerze v Ljubljani.

Četrtek, 21. junij 2013, ob 11:00

Včerajšnji žreb za igre dvojic in posameznikov se je zavlekel pozno v noč. Na žalost je treba omeniti dejstvo, da imajo organizatorji veliko težav – predvsem zaradi svoje neizkušenosti. Število udeležencev namreč ni tako veliko, da bi se pojavljalo toliko problemov ob dejstvu, da so bile prijave zaključene že pred več kot tremi meseci. Ves čas zahtevajo od nas podvajanje informacij, ki so jih dobili že pred našim prihodom, tako da je dodatnega dela več kot preveč.

Današnji dvoboji se pričenjajo v kategoriji dvojic. V prvem kolu se bosta Jaka in Patrik pomerila z igralcema Univerze Darmstadt. Andreja in Tina pa bosta merili moči z znankama iz ekipnega dela tekmovanja igralkama Univerze Inonu. Žreb v kategoriji posameznikov je našim fantom namenil igralce iz Nemčije (Karlsruhe in Darmstadt). Dekleta pa so na drugo stran mize dobile igralke iz Turčije, Portugalske in Francije.

Dan se ni pričel po naših željah. V uvodnem dvoboju sta Patrik in Jaka dobro pričela z prvim nizom in povedla z 7:3, potem pa se je njuna igra podrla in nikakor več nista znala najti pravega ritma. Nemška igralca sta bila boljša in zmagala z rezultatom 3:0. Sistem dvojic in posameznikov se igra na izpadanje in tako sta v kategoriji dvojic zaključila s tekmovanjem v prvem kolu.

Nič bolje se ni izšlo Andreji in Tini, ki pa sta kljub temu uspeli Turkinjam vzeti en niz. Tudi za njiju je tekmovanje v kategoriji dvojic zaključeno.

Popoldan se pričnejo dvoboji v kategoriji posameznikov. Do pričetka imamo še nekaj časa in igralci bodo z zgodnjim izpadom v dvojicah pridobili nekaj časa za počitek. Zagotovo je ekipni del tekmovanja pobral kar veliko moči, nekaj pa je k slabšemu začetku dneva prispevalo tudi razočaranje nad rezultatom, saj smo se potiho nadejali boljše uvrstitve. Dejstvo je, da se pri Jakatu čutijo posledice izjemno naporne sezone v drugi nemški ligi, Andreji in Tini pa manjkajo tekme, ki bi jima zagotavljale stabilnost v igri. Najpomembneje je, da se tudi v igri posameznikov predstavijo v najboljši luči in tekmovanje zaključijo v borbenem duhu.