Tokić znova član elitne petdeseterice, karierna uvrstitev Slatinška

T.S., 24.05.2013
Člani, Vse novice

Po končanem svetovnem prvenstvu so izšle nove svetovne lestvice, na katerih lahko pri slovenskih predstavnikih izpostavimo predvsem skoka Bojana Tokića in Uroša Slatinška. Vrh še naprej ostaja v domeni Kitajcev.

Bojan Tokić se po štirih mesecih znova vrača med elitno petdeseterico na svetovni jakostni lestvici ITTF. Na junijski lestvici je poleg našega najboljšega namiznotenisača zapisana številk 43, katero si je prislužil z zmago nad Bastianom Stegerjem v Parizu in uvrstitvijo med najboljših 32 namiznotenisačev sveta.

Kvalifikacijsko presenečenje letošnjega SP Uroš Slatinšek je letos februarja zaradi neaktivnosti na mednarodnih turnirjih izgubil ‘ranking’ na svetovni jakostni lestvici, po zmagah v Parizu nad 173. igralcem sveta Andreiem Filimonom in 282. igralcem sveta Nimo Alamianom, pa je 33-letni igralec NTK Krka prišel celo do svoje karierne uvrstitve in na junijski lestvici zaseda 305. mesto.

Od naših se sicer na 174. mestu nahaja Saš Lasan, 21-letni Jan Žibrat pa zaseda 258. mesto.

Izmed slovenskih deklet na svetovni lestvici se najbolje drži Jana Tomazini, ki je po SP sicer padla za 6 mest in je trenutno 283. igralka sveta. Za dobrih 20 mest je znova napredovala Alex Galič, ki ji je uspel preboj v finalni del SP in je trenutno na 369. mestu, med 400 najboljših na svetu pa se znova nahaja tudi Manca Fajmut, ki drži 381. pozicijo.

Vrh obeh svetovnih lestvic ostaja nespremenjen in povsem v kitajski domeni. Pri moških je najboljši Xu Xin, pri dekletih pa Ding Ning. Oba sta sicer v Parizu klonila v polfinalu proti kasnejšima zmagovalcema Zhang Jikeju in Li Xiaoxia, ki zasedata 3. mesto na lestvici.