Tokić sezono začel z zmago v Ostendeju

T.S., 19.08.2013
Bundesliga, Člani

Če se po jutru dan pozna, bomo v prihajajoči sezoni zelo zasedeni s poročanjem o uspehih našega najboljšega namiznotenisača Bojana Tokića. Novogoričan je namreč v Belgiji prišel do lepe zmage na turnirju povabljencev, že čez slaba dva tedna pa ga čaka peklenski uvod v novo sezono Bundeslige.

32-letni Bojan Tokić je v Belgijskem Ostendeju na tamkajšnjem tradicionalnem turnirju Flanders International, ki je letos obeležil 35. obletnico, slavil v izjemno barviti in kvalitetni evropski konkurenci.

Tokić je po vrsti premagal Alexeia Smirnova4:2Kou Leia tesno s 4:3, nato pa v finalu rutinirano s 4:0 še Francoza Adriena Matteneta in si tako priigral lepo popotnico pred novo sezono, ki jo začenja že čez dobrih 10 dni.

1. septembra se bo namreč 1. FC Saarbrücken TT v 1. krogu nemške Bundeslige na gostovanju pomeril kar z aktualnimi prvaki Werder Bremen, pri katerih bodo tudi v letošnji sezoni udarno trojico sestavljali Chuang Chih-YuanAdrian Crisan in Constantin Cioti, na svojo priložnost pa bo v ozadju čakal Paul Drinkhall. Nekoliko drugače bo letos pri ekipi iz Posarja, pri kateri ostajata naš Tokić in Bastian Steger, Portugalca Joaa Monteira, katerega je v Rusijo zvabil predvsem denar, pa je zamenjal njegov rojak Tiago Apolonia.

Pri lanskoletnih pokalnih prvakih je prišlo tudi do zamenjave na trenerskem stolčku, kamor je letos sedel Slobodan Grujić, ki je v svojih napovedih pred sezono jasen in izjemno ambiciozen ter naj bi prav vse moči usmeril v napad na krono v domačem državnem prvenstvu. Ekipa je zagotovo prava, seveda pa bo veliko odvisno tudi od našega šampiona, ki sicer slovi po svojih nastopih za ekipo, kjer iz sebe vedno iztisne sleherne atome moči.