Tokić v Chicagu boljši od kitajskega nacionalnega heroja, Wanga Liqina

T.S., 28.09.2012
Člani, Vse novice

V Chicagu se je začel prestižen turnir povabljencev, na katerem nastopa tudi Bojan Tokić, ki je danes v zgodnjih jutranjih urah po našem času v paru z Joaom Monteirom premagal kitajsko navezo Wang Liqin – Chen Qi. Jutri se bosta člana ekipe Saarbrücken v finalu pomerila z navezo Ma Lin – Wang Hao.

Tokić in Monteiro boljša od kitajskih šampionov

Chicago te dni gosti kopico največjih namiznoteniških zvezd, med katerimi je tudi Bojan Tokić, ki je danes zgodaj zjutraj po našem času v ekshibicijski tekmi z ekipnim kolegom iz Saarbrückna, Joaom Monteirom, premagal kitajsko navezo Wang Liqin – Chen Qi. Rezultat pa ne bi mogel biti bolj izenačen – evropska naveza je slavila z 41:39.

Cilj ekipe je bil doseči 40 točk, pri čemer je vsak izmed igralcev odigral 10 točk, nakar ga je zamenjal soigralec. V vsaki seriji 10 točk, je imela ekipa na voljo 3 menjave, kar je pomenilo, da je igralca lahko zamenjal njegov partner.

Turnir se bo za Tokića zaključil jutri zjutraj po našem času, ko bo s Portugalcem Monteirom odigral finalni dvoboj proti olimpijskemu prvaku iz Pekinga, Lin Maju ter svetovnemu prvaku iz Yokohame 2009, Hao Wangu.

Takoj po turnirju pa Tokića že čaka let nazaj v Nemčijo, kjer bo v nedeljo ob 15h s svojim klubom gostoval pri Pluderhausenu. Saarbrücken je na začetku letošnje Bundeslige še brez zmage (0-2).

Dogodek je sicer pokroviteljske narave in obeležuje 40-letnico meddržavnih odnosov med ZDA in Kitajsko. Chicago si prizadeva, da bi postal bolj prepoznaven med Kitajci in privabil maso študentov, ki pridno polnijo državno blagajno. V letu 2012 bo Kitajska na študij v ZDA poslala kar 150.000 študentov, ki naj bi v ZDA porabili približno 12,6 milijard ameriških dolarjev.

Foto: Killerspin@Twitter