Sanjski polfinalni tekmi v Liverpoolu!

T.S., 29.09.2012
Svetovni pokal, Vse novice

Žreb finalnega dela tekmovanja na 33. Svetovnem pokalu za moške je uslišal evropejske prošnje in zagotovil, da bo v finalu nastopil Evropejec. Za mesto v finalu se bosta jutri udarila največja rivala na stari celini v zadnjih desetih letih, Timo Boll in Vladimir Samsonov, v finalu pa bo zmagovalcu tega obračuna nasproti stal Kitajec. Ali bo to Long Ma ali Xin Xu, bo potrebno počakati do jutri ob 12:15.

Samsonov za zmago potreboval 6 zaključnih žog

Najbolj zanimiva četrtfinalna tekma se je odvila med Vladimirjem Samsonovom in Chih-Yuan Chuangom. Bolje je začel Tajvanec, ki je povedel z 2:1 v nizih, toda Belorus se je vrnil z dvema zaporednima nizoma ter tekmo obrnil sebi v prid. V 6. nizu je imel Vladi pri rezultatu 10:7 že tri zaključne žogice, vendar je Chuang nanizal pet zaporednih točk in tekmo popeljal v sedmi niz. Samsonov je hitro povedel z 8:4, vendar se je Chuang ponovno vrnil na 8:8. Vladi je osvojil dve točki na svoj servis ter si ponovno priigral dve zaključni žogici, ki pa jih ni znal unovčiti.

Tekma se ni prelomila in dve točki kasneje je Samsonov nepremičen obstal na robu mize. Moči za proslavljanje ni bilo, na njegovem obrazu pa je bilo moč razbrati veliko olajšanje.

Boll povsem razorožil Korejčevo obrambo

Svetovni pokal
Prenosi na itTV.
LiveScoring
Vsi rezultati na ITTF
Nemški namiznoteniški ponos, Timo Boll, je v drugem četrtfinalu brez težav s 4:0 premagal Sae Hyuk Jooja in si tako priigral polfinalno vstopnico, kjer se bo pomeril s starim znancem Samsonovom. Timo je odigral izjemno tekmo in s pomočjo svoje levice, ki proizvaja neverjetno rotacijo povsem razbil igro najboljšega obrambnega igralca na svetu zadnjih let. Boll se poteguje za tretjo zmago na Svetovnem pokalu, njegova zadnja pa sega v leto 2005, ko je v belgijskem Liegu dosegel eno izmed največjih zmag v svoji karieri, saj so po vrsti od četrtfinala padli Liqin Wang, Lin Ma in Hao Wang, vsi z rezultatom 4:3.

Long Ma po porazu v kvalifikacijah eksplodiral

Drugi igralec sveta, Long Ma, ki je včeraj v kvalifikacijski skupini presenetljivo izgubil proti Chuangu, je danes prikazal povsem drugačen obraz in povsem razbil svoja današnja nasprotnika. V 3. krogu skupinskega dela je domačinu Drinkahllu dopustil vsega 12 točk, v četrtfinalu pa je s 4:0 ugnal Michaela Maza, ki je na tekmi nabral  vsega 23 točk. Poraz bi bil lahko še hujši, če ne bi Kitajec v 3. nizu popustil pri rezultatu 10:4 in v 4. nizu povsem spustil nivoja igre po vodstvu s 7:0.

Long Ma še čaka na prvo veliko zmago med posamezniki. (Foto: tabletennisdaily.co.uk)

Žreb je določil, da se bo Ma v polfinalu pomeril s Xin Xujem, ki je prav tako s pol moči z mize odpravil Tianyi Jianga. Organizatorji so po koncu drugega niza zavrteli komad Help legendarnih The Beatles, toda pomoči za igralca iz Hong Konga ni bilo. Rezultat 4:0 v nizih je bil realen prikaz stanja v liverpoolski Echo Areni, kjer nas jutri čaka nova doza izjemnega namiznega tenisa.

Rezultati četrtfinala:

Vladimir Samsonov (BLR) – Chih-Yuan Chuang (TPE) 4:3 (9:11, 11:6, 6:11, 11:7, 12:10, 10:12, 12:10)
Timo Boll (NEM) – Sae Hyuk Joo (J. KOR) 4:0 (11:4, 11:7, 11:8, 12:10)

Long Ma (KIT) – Michael Maze (DAN) 4:0 (11:4, 11:5, 11:7, 11:7)
Xin Xu (KIT) – Tianyi Jiang (HKG) 4:0 (11:5, 11:6, 11:2, 11:4)

Foto: tabletennisdaily.co.uk, www.facebook.com