Ding Ning v Linzu do druge zmage na Svetovnem pokalu

T.S., 20.10.2014
Svetovni pokal, Vse novice

V Linzu je pretekli konec tedna potekal 18. Svetovni pokal v namiznem tenisu za ženske. Na vrhu nič novega, prevlada Kitajk, ki še naprej ohranjajo niz nepremaganosti.

V 18-letni zgodovini turnirja Kitajke tako še naprej ostajajo nepremagane in so slavile na vseh 18-ih izvedbah enega izmed najbolj prestižnih tekmovanj v koledarju ITTF-a. Kraljici tega turnirja sta legendarni Zhang Yining in Wang Nan, ki sta slavili štirikrat.

Na dobri poti, da ju ujame, je po včerajšnji zmagi svetovna prvakinja iz leta 2011 Ding Ning, ki se očitno vrača na sam vrh, potem ko je nedavno ponovno prevzela tudi 1. mesto na svetovni jakostni lestvici. V finalu je Ding s 4:0 (7, 9, 11, 5) premagala rojakinjo Li Xiaoxia, sicer aktualno olimpijsko in svetovno prvakinjo.

Na turnirju v Avstriji je odlične predstave kazala Madžarska lepotica Georgina Pota, ki ji je uspelo priti vse do polfinala, v tekmi za 3. mesto pa je po porazu s 3:4 (-9, 8, 6, -3, 7, -9, -4) ostala še brez brona, katerega je okoli vratu prejela Japonka Kasumi Ishikawa.

Moški Svetovni pokal bo na sporedu ta konec tedna med 24. in 26. oktobrom v Düsseldorfu, na njem pa pričakujemo epski spopad za zlato v katerem bodo sodelovali Ma Long, Zhang Jike, Timo Boll, Marcos Freitas in še mnogi drugi!

TOP 10 točk iz Linza!

Foto: Last Mednarodne namiznoteniške federacije (www.ittf.com)