Zala Veronik po odpovedi Zupančičeve na seznamu za SP

T.S., 09.04.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Nina Zupančič je bila primorana odpovedati svoj vpoklic v reprezentanco za Svetovno prvenstvo v Parizu, ki se bo začelo čez dober mesec dni. Selektorka naše reprezentance je zato predlagala, da na SP potuje Zala Veronik, ki se je v letošnji sezoni že kar nekajkrat odlično izkazala.

V izjavi za našo spletno stran je selektorka ženske izbrane vrste Vesna Ojsteršek Drnovšek dejala: “Danes dopoldan smo dobili obvestilo, da Nina Zupančič odpoveduje SP zaradi šolske prakse, namesto nje bo tako v Pariz zdaj potovala Zala Veronik. Igralka me je skozi letošnjo sezono največkrat pozitivno presenetila in igralka za katero menim, da bi lahko s trdim delom v prihodnje največ dosegla v Evropi. Zala odlično čuti in bere namiznoteniško igro. To je bil moj predlog, zdaj pa upam, da ga bodo na strokovnem svetu v četrtek sprejeli.

Serijo izvrstnih rezultatov v letošnji sezoni je Zala Veronik potrdila preteklo nedeljo, ko je v Cerknici na 3. OT RS za članice osvojila 1. mesto. Zala bo tako na Svetovno prvenstvo potovala v spremstvu starejših kolegic Jane Tomazini, Mance Fajmut in Alex Galič, zaigrala pa bo tudi na Otočcu, kjer bo konec aprila potekal kvalifikacijski turnir za Ekipno evropsko prvenstvo.

Danes je ITTF izdala tudi uradni promocijski video za SP, ki so ga pripravili v sodelovanju z mlado in ambiciozno avstrijsko ekipo Piing of Power.

Foto: Jani Kogal, Foto Ivko