Tokić v Düsseldorfu končuje priprave na Svetovno prvenstvo

T.S., 07.05.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Že dobrih deset let skorajda vsi rezultatski upi naše reprezentance ležijo na plečih Bojana Tokića in tudi letos na Svetovnem prvenstvu v Parizu ne bo nič drugače. 32-letni Novogoričan se je v zadnjem mesecu intenzivno pripravljal na SP, pred tekmovanjem pa svojih rezultatskih ciljev ne želi deliti.

Naš najboljši namiznotenisač Bojan Tokić počasi zaključuje priprave na prihajajoče Svetovno prvenstvo, ki bo med 13. in 20. majem potekalo v Parizu. Kot je to že v stalni navadi, je pred velikim tekmovanjem poiskal pomoč svojega kondicijskega trenerja dr. Mirana Kondriča, s katerim sta na Fakulteti za šport v Ljubljani opravila tudi sklop vaj za razvoj koordinacije, hitrosti in agilnosti ter proprioceptivne vaje (več si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku).

Tehnični del priprav je Bojan opravil na Akademiji Wernerja Schlagerja, kjer je treniral tudi s kitajsko reprezentanco, ta teden pa se vedno nasmejani Tokić mudi v nemški meki namiznega tenisa Düsseldorfu, kjer pili formo skupaj s Chuang Chih-Yuanom, Dimitrijem Ovčarovom, Bastianom Stegerjem, Patrickom Baumom, Tiagom Apolonio, Patrickom Franzisko in Steffenom Menglom.

V Düsseldorfu bo Bojan ostal do srede, nato pa ga v četrtek v Stuttgartu čaka turnir povabljencev, kjer bodo nastopili še Steger, Weixing Chen in Zoltan Fejer-Konnerth. Takoj po turnirju se Bojan odpravlja v domovino, žal pa ga ne bo na novinarski konferenci, ki se bo v petek ob 12h odvila na Otočcu.

O svojih ciljih pred SP Bojan ne želi govoriti, zato pa je hudomušno dejal: “Cilji so obiskati Eifflov stolp, Asterixa in Obelixa ter Disneyland. V ta namen sem si kupil tudi nove pohodniške čevlje, da bom lahko videl čim več.

Oh, ta Bojan. Ko bi mu tako kot jezik, v Parizu stekla tudi njegova desnica!