Tokić počakal Stegerjevo prebujenje, nato pa prikazal bleščečo predstavo

T.S., 16.05.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

V Parizu se približujemo bojem za medaljo, naš najboljši namiznotenisač Bojan Tokić pa si je včeraj zvečer v krasni tekmi proti Bastianu Stegerju zagotovil nastop v 3. krogu, kjer se bo še tretjič v svoji karieri na svetovnih prvenstvih pomeril z Ma Longom.

Potem ko so vsi preostali naši predstavniki s svojimi nastopi zaključili v četrtek, je Bojan Tokić včeraj ob 22:30 prišel do fantastične zmage z rezultatom 4:2 nad 25. igralcem sveta in klubskim soigralcem Bastianom Stegerjem. Tekma med dvema znancema je bila izjemno lepa za gledalce, saj so jo zaznamovale dolge izmenjave, kjer je večkrat kot zmagovalec izšel naš šampion.

Tokić je izkoristil medel začetek Stegerja in je hitro dobil prva dva niza, nato pa je Nemec dvignil svoj nivo igre in prava borba se je začela. V četrtem nizu je Steger vseskozi vodil, nato pa se je Bojan približal, toda na koncu je bilo 11:9 za Nemca in v tistem trenutku je tekma visela na nitki. Peti niz je bil še bolj tesen. Bojan je povedel z 8:5, nakar je Steger znižal na 7:8 in Bojan je nemudoma vzel minuto odmora. Ta mu je pomagala, saj je prišel do vodstva z 10:7 in zdelo se je, da je niza konec. Edini, ki se s tem ni strinjal je bil ‘Basti’, ki je nanizal 3 točke zapored in poskrbel za zaskrbljene obraze med Tokićevimi navijači. Bojan je vselej prišel do set žogice, toda Steger se vse do rezultata 13:12 ni dal. Takrat pa je bilo čakanja dovolj in Tokić je z dobljeno točko postavil trdne temelje za zmago. V šestem nizu je psihološko prednost prenesel za mizo in ga dobil z rezultatom 11:8 ter se uvrstil med najboljših 32 igralcev na svetu, kar je bil pred prvenstvom tudi glavni cilj selektorja Bojana Raka. S tem je tudi izenačil svoj najboljši rezultat s SP iz Yokohame leta 2009.

Bojan Tokić je proti Stegerju dokazal, da sodi v sam evropski vrh.

Bojan Tokić je proti Stegerju dokazal, da sodi v sam evropski vrh.

V 3. krogu se bo Bojan jutri pomeril z 2. igralcem sveta Ma Longom, s katerim sta se na SP-jih srečala že v Zagrebu leta 2007 in Rotterdamu leta 2011. Obakrat je bilo 4:2 za Kitajca, predvsem v Rotterdamu pa je Bojan navdušil s predstavo, po kateri je postal priljubljen po celem svetu.