Sredo od naših preživel zgolj Bojan Tokić

T.S., 16.05.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Včeraj smo v Parizu proti pričakovanjem spremljali kar 6 slovensko obarvanih obračunov. Čeprav je bil od naših uspešen le Bojan Tokić pri posameznikih, pa lahko nastope naše reprezentance na letošnjem SP označimo za zelo uspešne. Danes ob 21:15 ura resnice za Bojana, ki se bo za vstop med najboljših 32 udaril s klubskim kolegom Bastianom Stegerjem.

Prvi lopar slovenskega namiznega tenisa Bojan Tokić je včeraj na mizi 12 proti Srbu Peteju Zoltu otvoril svoje nastope na letošnjem Svetovnem prvenstvu. V zanimivi tekmi, kjer smo videli ogromno lepih izmenjav, je Bojan slavil s 4:1 in si tako izboril tekmo 2. kroga proti klubskemu soigralcu Nemcu Bastianu Stegerju. Tokić je že pred tremi dnevi, ko je bil znan žreb, dejal, da utegne biti tekma z Bastijem lepa za gledalce, o zmagovalcu pa bo po besedah selektorja Bojana Raka odločala zgolj dnevna forma oz. trenutni navdih.

Bojana Tokića danes ob 21:15 čaka obračun z Bastianom Stegerjem.

Bojana Tokića danes ob 21:15 čaka obračun z Bastianom Stegerjem.

Poleg zmage Tokića pa smo včeraj v manjši dvorani v Bercyju videli še 5 porazov naših preostalih predstavnikov. Nekaj po 11. uri sta z nastopi v konkurenci mešanih dvojic zaključila Uroš Slatinšek in Jana Tomazini, od katerih sta bila s 4:1 boljša Cheung in Jiang iz Hong Konga. Osvojeni niz sta naša igralca glasno proslavila in tako je tudi prav.

Okoli poldneva je morala premoč svoji nasprotnici z rezultatom 1:4 priznati Alex Galič, ki je sicer odigrala vrhunsko tekmo, toda 61. igralka sveta Szu-Yu Chen iz Tajpeja je bila za našo Alex preprosto premočna.

Kljub porazu sta bili po tekmi Vesna in Alex dobro razpoloženi.

Kljub porazu sta bili po tekmi Vesna in Alex dobro razpoloženi.

Tako kot Alex je svoj krstni obračun v glavnem delu posameznega SP odigral Uroš Slatinšek, ki je bil eno izmed največjih presenečenj kvalifikacijskega turnirja. Včeraj je njegovo pot v Parizu končal Avstrijec Daniel Habesohn, ki je tekmo dobil s 4:1. Uroš včeraj ni odigral tako dobro, kot v kvalifikacijah, vseeno pa lahko njegove nastope na letošnjem SP ocenimo s čisto desetko.

Kvalifikacijski kralj Bercyja je včeraj priznal premoč Habesohnu, vseeno pa se bo v domovino vrnil z nasmeškom na obrazu.

Kvalifikacijski kralj Bercyja je včeraj priznal premoč Habesohnu, vseeno pa se bo v domovino vrnil z nasmeškom na obrazu.

Poleg Tokića se je včeraj od naših še najbolj izkazal prekaljeni Saš Lasan, ki se je proti Patricku Baumu razdelil prve štiri nize, nato pa je Nemec tudi s pomočjo sreče tesno dobil naslednja dva in na koncu slavil s 4:2. Saš je vseskozi igral na vrhunskem nivoju, z izjemno nizkimi žogami pa je povsem nevtraliziral Nemca, ki se je v ključnih trenutkih 4. niza povsem ‘zakrčil’ in nekoliko netipično za moško igro žogico včasih zgolj porinil nazaj na mizo. Po tekmi je Lasan dejal, da je bila to ena izmed njegovih najboljših tekem v karieri, nekoliko pa ga je jezila zgolj poškodba rame, zaradi katere na slabe žoge nasprotnika ni odgovarjal s forehand spinom.

Lapi je dodobra prestrašil dvakratnega vice-prvaka Evrope, ki je na koncu izkoristil pomoč sreče.

Lapi je dodobra prestrašil dvakratnega vice-prvaka Evrope, ki je na koncu izkoristil pomoč sreče.

V eni izmed zadnjih tekem dneva sta dvoboj 1. kroga dvojic proti Severnima Korejcema izgubila še Bojan Tokić in Jan Žibrat, ki sta na trenutke prikazala vrhunsko igro, žal pa je bilo preveč napak pri sprejemu servisa in v igri občutka.

Pri Janu se že vidijo obrisi vrhunske igre - nova priložnost bo na vrsti čez 2 leti.

Pri Janu se že vidijo obrisi vrhunske igre – nova priložnost bo na vrsti čez 2 leti.

Kot že rečeno, od naših pri življenju ostaja le še Bojan Tokić, ki bo danes zvečer na mizi 6 proti Stegerju lovil ponovitev ‘tekme leta’ proti Ma Longu iz Rotterdama 2011.