SP 2015: Po porazu Fajmutove konec prvenstva za Slovence

T.S., 29.04.2015
Svetovna prvenstva, Vse novice

Četrti dan 53. SP v Sužouju je prinesel zadnji slovenski obračun. Junakinja včerajšnjega dne Manca Fajmut je bila v tekmi 1/32 finala nemočna. Bojan Tokić bo še dolgo obžaloval včerajšnjo slabo predstavo.

Po sredini zmagi nad 108. igralko sveta Yulio Prokhorovo, je 3-kratna zaporedna državna prvakinja danes naletela na previsoko oviro v obliki nemške lovke Irene Ivancan, ki je tekmo dobila gladko s 4:0 (5, 8, 2, 5). Fajmutovi že tradicionalno ne ustrezajo obrambne igralke, Irene pa je na Kitajskem povrh vsega še v odlični formi, vseeno pa je 24-letna Korošica več kot prekosila pričakovanja in lahko z veseljem pričakuje nadaljevanje sezone. V začetku maja jo čaka lep skok na svetovni jakostni lestvici.

Svoje misli po včerajšnjem porazu v 1. krogu proti Lubomirju Jancariku, je strnil Bojan Tokić: “Zgodilo se je, kar sem najmanj pričakoval. Na Kitajsko sem prišel v dobri formi, po žrebu, ki bi bil težko bolj ugoden, sem se videl visoko, a že v prvem dvoboju zablokiral. Enostavno sem igral slabo, tekmeca bi moral premagati, tako kot sem ga v do včeraj edinem medsebojnem dvoboju,” še ni prebolel poraza Novogoričan, ki trdi, da ga bo ta črna pika spremljala še nekaj časa. Vedno sem se pritoževal nad smolo pri žrebu. Ko sem dobil Tima Bolla, ni bilo dobro, ko sem dobil kakšnega Kitajca, ni bilo dobro. Zdaj je bil žreb enkraten, imel sem priložnost, da se uvrstim med najboljših 16, pa sem pogrnil že na prvi oviri. Razočaran sem, zavedam se, da take priložnosti najbrž ne bom imel več. Zaradi tega se bom še nekaj časa tolkel po glavi. Na Kitajskem me zelo spoštujejo, zato sem čutil veliko naklonjenost gledalcev. A sem razočaral tudi njih, ni mi bilo lahko gledati njihovih razočaranih in začudenih obrazov po porazu.”