Slovenski reprezentanci dobili nasprotnike na ekipnem SP!

T.S., 15.03.2014
Svetovna prvenstva, Vse novice

V Tokiu je bil danes zgodaj zjutraj po slovenskem času izveden žreb za Svetovno ekipno prvenstvo v namiznem tenisu, ki bo v japonski prestolnici potekalo med 28. aprilom in 5. majem.

V studiu lokalne televizije so organizatorji letošnjega Svetovnega ekipnega prvenstva priredili žreb za prve tri kakovostne skupine. V prvi diviziji, kjer se bo 24 ekip borilo za naslov svetovnega prvaka, lahko pri moških za skupino smrti označimo skupino C, kjer se bodo borile reprezentance Japonske, Portugalske, Francije, Grčije, Romunije in Madžarske.

Obe naši ekipi bosta tokrat nastopali v 2. diviziji ter se borili za 25. – 48. mesto. Varovanci selektorja Bojana Raka so lahko zadovoljni z žrebom, saj se bodo v svoji predtekmovalni skupini pomerili z EgiptomVietnamomBolgarijoNorveško in Dominikansko republiko. Osnovni cilj v predtekmovalnem delu je uvrstitev med najboljše tri ekipe, kar pomeni nadaljevanje tekmovanja v žrebu za boj od 25. – 36. mesta. Napredovanje med elito si bosta zagotovili najboljši dve ekipi v Challenge diviziji. Poleg Egipta in Slovenije, bodo sodeč po sestavi ekip, boj za napredovanje bile še reprezentance Anglije, Slovaške, Češke in Indije.

Naša ženska ekipa je pristala v skupini H, kjer jih čaka hud boj za želeno 3. mesto v predtekmovanju. Nasprotnice naših deklet bodo BrazilkeŠvedinjeGrkinjeČilenke in Venezuelke.

Fantje bodo prvenstvo začeli 28. aprila ob 16:30 po lokalnem času proti Dominikanski republiki, dekleta pa bodo tri ure zatem svojo kampanjo začela proti Čilu.

Selektorji reprezentanc imajo še do jutri možnost, da opravijo zadnje rotacije med igralci. Ko bodo znane finalne prijave, bomo za mnenje o žrebu povprašali tudi oba selektorja.

ZEN-NOH ITTF World Team Table Tennis Championships