Rekordno število prijav na Svetovno prvenstvo v Parizu

T.S., 22.03.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Še okoli 50 dni nas loči do Svetovnega prvenstva v Parizu in organizatorji tekmovanja so že v polnem pogonu. Pred 10 dnevi se je zaprla prijavna lista tekmovalcev, ki se lahko spreminja še vse do 1. aprila, sedaj pa Francoska namiznoteniška zveza že trdo dela na dobri promociji samega dogodka, hkrati pa tudi namiznega tenisa.

Organizatorji pričakujejo več kot 50.000 gledalcev

Natanko 10 let mineva odkar je pariška dvorana Bercy nazadnje gostila Svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Takrat je Werner Schlager pred polnimi tribunami pripravil eno izmed največjih senzacij v namiznem tenisu vseh časov in se z zlatimi črkami zapisal v zgodovino tega športa ter v rodni Avstriji čez noč prišel do statusa zvezdnika.

Letos se elita vrača v mesto zaljubljencev in Francoska namiznoteniška zveza že kar nekaj časa vse napore vlaga v dobro promocijo dogodka. V izjavi za javnost so pred časom sporočili, da v osmih dneh, kolikor bo trajalo prvenstvo, pričakujejo več kot 50.000 gledalcev. Poleg ogleda spektakla si bodo gledalci za ceno vstopnice lahko ogledali tudi Državni trening center za šport v francoski prestolnici. Francoska zveza je sicer izjemno razvejana in v zadnjih letih uspešna predvsem pri delu z mladimi. V Franciji je registriranih kar 3.700 klubov ter 192.000 igralcev, najmanj 5 milijonov ljudi pa igra namizni tenis priložnostno.

Na SP, ki se začne 13. maja, je prijavljenih kar 511 igralcev in 411 igralk, skupaj pa bo v Parizu več kot 2.000 članov ‘namiznoteniške družine’ iz 159 držav. Rok za prijavo delegacij in igralcev je bil 13. marca, vodje ekip pa imajo do 1. aprila čas, da prijave modificirajo – nekateri člani lahko izpadejo, novih pa vodje ne smejo dodajati.

Slovenijo bodo na prihajajočem SP zastopali: Bojan Tokič, Saš Lasan, Jan Žibrat, Uroš Slatinšek, Luvdik Peršolja, Jana Tomazini, Manca Fajmut, Alex Galič in Nina Zupančič.