Rekordne številke tekom svetovnega prvenstva

T.S., 20.05.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

Z današnjim moškim finalom se je v Parizu končalo 52. Svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Prvič ste lahko to veliko tekmovanje spremljali na naši strani in tekom prvenstva smo kljub številnim težavam s spletno stranjo, ki so bile posledica nepredvidenega vdora v sistem našega internetnega ponudnika, zabeležili rekordne številke.

87 let po prvem svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki je potekalo v Londonu, je Pariz še tretjič v zgodovini gostil najboljše namiznotenisače in namiznotenisačice. Prvič, leta 1933, je slavil legendarni Viktor Barna, leta 2003 je pravljico spisal Avstrijec Werner Schlager, ki še naprej ostaja zadnji nekitajski svetovni prvak, letos pa je pri moških smetano pobral Zhang Jike, ki je še utrdil svoj status najboljšega igralca tega desetletja.

Prvič smo ta velik dogodek pospremili tudi na naši spletni strani, s pomočjo Namiznoteniške zveze Slovenije pa smo o slovenskih nastopih poročali celo s prizorišča dogajanja. Čeprav nismo privrženci kritiziranja, pa lahko brez slabe vesti ugotovimo, da organizacija v francoski prestolnici ni bila na nivoju in zaradi tega tudi na naši spletni strani nismo uspeli v celoti realizirati našega načrta. Prav tako smo našim bralcem dolžni opravičilo zaradi izpada strani v najbolj neprimernih trenutkih, toda naš spletni ponudnik je žal doživel napad ravno med tekmama Tokića s Stegerjem in Ma Longom.

Kljub vsem težavam pa je bil obisk na naši strani rekorden. V času pokrivanja prvenstva med 11. in 20. majem smo na naši strani zabeležili 6.790 obiskov, odprtih pa je bilo 26.062 strani, kar je za 8 mesecev staro stran fantastična številka, še posebej ob dejstvu, da je publika pri namiznem tenisu v Sloveniji omejena predvsem na igralce, funkcionarje in njihove družine. Rekorden obisk smo zabeležili v torek, 14. maja, ko je našo stran obiskalo 1.110 obiskovalcev.

Poleg NTZS gre zahvala tudi spletni trgovini Loparji.si, ki je omogočila nagradno igro Napovej in zadeni, kjer so nagrade prejeli uporabniki ntkkema, bbb in Žiga.

NTZS