Odličen prvi dan za slovensko izbrano vrsto

T.S., 13.05.2013
Svetovna prvenstva, Vse novice

V Parizu se je danes uradno začelo Svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Medtem ko je Bojan Tokić letal po dvorani in iskal partnerja za trening, so ostali naši reprezentantje nastopali v kvalifikacijskem delu tekmovanja. Na 11 tekmah so Slovenci zabeležili kar 10 zmag – poraz je prišel prav v zadnji tekmi, ko je danes fantastični Ludvik Peršolja po trilerju priznal premoč Gabrovskemu.

Po včerajšnjem žrebu za kvalifikacijski del tekmovanja na Svetovnem prvenstvu v Parizu je bilo takoj jasno, da bo ponedeljek uspešen dan za našo reprezentanco, vseeno pa si nihče ne bi upal napovedati, da se bodo naši reprezentanti danes tako izkazali.

Medtem ko sta si Saš Lasan in Jan Žibrat brez težav priborila 1. mesto v skupini in s tem uvrstitev v predkrog, je Uroš Slatinšek opoldne moral prikazati zvrhano mero zbranosti, da je odpravil Malezijca Ibarahima s 4:2. Zvečer ga je čakal še obračun z Andreiem Filimonom, ki je leta 2008 na ekipnem SP v Guangzhouju celo porazil Wanga Liqina. Uroš je po previdnem začetku in izgubljenem prvem nizu preprosto padel v trans. Od začetka drugega niza naprej je bil preprosto nezgrešljiv, njegov forehand pa je spominjal na stare čase. Vsi prisotni v manjši dvorani v Bercyju so z nejevero v očeh spremljali Slatinška, ki je nanizal štiri zaporedne nize in pripravil enega izmed največjih presenečenj skupinskega dela tekmovanja. Po zmagi nad 173. igralcem sveta je Uroš dejal: “Nasprotnik se je mučil tako na svoj servis, kot tudi pri sprejemu. To mi je dalo vedeti, da lahko danes zmagam. V drugem nizu sem začutil, da je presenečenje mogoče, če le ostanem vseskozi zbran in se koncentriram na vsak udarec. Forehand mi je deloval odlično, tekma pa zagotovo spada v ‘Top 3’ moje kariere.”

Uroš je danes prikazal igro, ki je navdušila celotno dvorano.

Uroš je danes prikazal igro, ki je navdušila celotno dvorano.

Izvrstno se je odrezal tudi Ludvik Peršolja, ki je najprej s 4:0 premagal islandskega nasprotnika, nato pa proti Bolgaru Petku Gabrovskemu skorajda pripravil presenečenje. Starejši Bolgar je odpor Peršolje strl šele v zaključku sedmega niza, ki se je končal z rezultatom 11:9. Kljub velikemu razočaranju Ludvika po tekmi pa velja našega najboljšega mladinca izjemno pohvaliti, saj je popolnoma opravičil besede selektorja Raka, ki je pred prvenstvom dejal, da pri Ludviku išče potrditev, da je ‘material za naprej’.

Kljub porazu si Ludvik za današnjo predstavo zasluži čisto desetko.

Kljub porazu si Ludvik za današnjo predstavo zasluži čisto desetko.

Naš najboljši namiznotenisač Bojan Tokić se je tudi mudil v dvorani, na koncu pa mu je uspelo izboriti trening z Marcosom Freitasom. Tokić bo sicer s svojimi nastopi začel v sredo.

Nekaj nesreče so imela naša dekleta, saj je svojo formo danes preizkusila le Jana Tomazini, katero je med tekmo s Felixovo iz Barbadosa, glasno spodbujala velika skupina mladih nadebudnežev, ki ji je prepevala tudi po koncu tekme, ko se jim je Jana pridružila na tribunah. Tako Manca Fajmut, kot tudi Alex Galič pa sta danes stopili v ring samo za stisk rok s sodniki, saj se njuni nasprotnici v Parizu nista pojavili.

Od naših deklet je danes nastopila zgolj Jana, ki je bila ljubljenka domačih navijačev.

Od naših deklet je danes nastopila zgolj Jana, ki je bila ljubljenka domačih navijačev.

Jutri se poleg posameznih bojev začenjajo tudi dvoboji v konkurencah dvojic in mešanih dvojic. Znova bomo imeli v ognju kar nekaj nastopajočih, o vsem pa boste obveščeni na naši spletni strani.

Ogledate si lahko tudi slike in videe današnjega dne!